Volledig scherm
© Twitter/dierenpolitie Oost-Brabant

Jongens richten slachting aan onder watervogels

Bij een vijver in de buurt van Eindhoven zijn gisteren 13 zwanen, ganzen en eenden doodgemept met stokken. De daders zijn volgens de politie twee jongens die ervandoor gingen. Vorige week werden op dezelfde plek al 7 watervogels doodgeslagen.

De slachting werd gisteravond omstreeks zes uur aangericht in een weiland aan de Riel in het buitengebied van Eindhoven. De eigenaar betrapte de daders maar die wisten te ontkomen.

Omheining kapotgemaakt
De man trof vorige week ook al een dode zwaan, drie dode ganzen en drie dode eenden aan. Mogelijk gaat het om dezelfde daders. Een toegangspoort en een deel van de omheining waren kapot gemaakt om op het terrein te komen. Ook zijn een freesmachine en een waterpomp vernield, zo meldt Omroep Brabant.

De daders van de slachting van gisteren zijn twee blanke tieners van een jaar of zeventien en zo'n 1 meter 80 groot. Een van de twee liep mank. De ene dader heeft kort blond haar, droeg een zwart t-shirt en een zwarte joggingbroek. Hij verloor op zijn vlucht een van zijn schoenen in het drassige weiland. Zijn metgezel heeft donkerder haar, droeg een zwart jack, een zwarte joggingbroek en donkerkleurige schoenen.

De politie vraagt getuigen zich te melden.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement