Volledig scherm
PREMIUM
© Evert Kwok

Kapotte elektronica: weg ermee of repareren?

Het mobieltje, de wasmachine, laptop en koelkast. We kunnen of willen niet zonder deze elektronische apparaten. Maar wat doe je als er een kapot gaat: laat je het repareren of is het tijd voor een nieuwe?

Pats! Daar lag-ie dan, op de grond. Mijn anderhalf jaar oude en veel te dure smartphone, het scherm aan diggelen. Bellen en appen ging nog, maar een filmpje kijken was door de barsten in het glas niet langer mogelijk. „Ach”, zei mijn vriendin, „dat kun je vast laten maken.” „Je bent gek”, zei ik, boos om mijn eigen stommiteit. „Weet je niet hoe duur dat is? Bovendien mag ik over een half jaar een nieuwe telefoon uitkiezen.’’

  1. Vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken (die je maar beter kan vermijden)

    Vijf veelgehoor­de leugens bij sollicita­tie­ge­sprek­ken (die je maar beter kan vermijden)

    Zeg eens eerlijk, is alles wat op jouw cv staat de waarheid en niets dan de waarheid? De kans is klein. Het is bijvoorbeeld maar al te aanlokkelijk om te schrijven dat je Frans ‘zeer goed’ is, terwijl je de taal in geen tien jaar meer hebt gesproken. Maar hoe ver kan je gaan met leugentjes om bestwil, als je droombaan ervan afhangt? Het Laatste Nieuws verzamelde vijf veelgehoorde leugens bij sollicitatiegesprekken: