Volledig scherm
© Dierenbescherming

Kattenhater actief in Emmer-Compascuum

De Dierenbescherming in Drenthe waarschuwt inwoners van Emmer-Compascuum dat in hun omgeving een kattenhater actief is. In de plaats zijn de afgelopen dagen al drie dode katten gevonden die waren opgehangen. De Dierenbescherming raadt mensen in de Drentse plaats aan hun kat voorlopig binnen te houden en drukt ze op het hart niet zelf op zoek te gaan naar de dader.

Een vierde kat kon ontsnappen; hij kwam thuis met een koord om zijn kop. Wie denkt te weten wie erachter zit, moet de politie bellen, aldus de Dierenbescherming.

Bij de politie is tot nu toe één melding binnengekomen over een opgehangen kat en die melding kwam van de dierenambulance. De dierenpolitie heeft de zaak in onderzoek, aldus een woordvoerster.

Een van de vermoorde katten, Doerak, wordt vandaag gecremeerd, schrijven de aangedane baasjes Jan en Marjolein op Facebook. Buurtbewoners melden op het sociale netwerk dat ze een beloning van 5.000 uitloven voor de gouden tip over de kattenhater.

,,Voor de eigenaren van Doerak komt er met de gruwelijke vondst op een vreselijke manier een einde aan de onzekerheid'', schrijft de Dierenbescherming op haar website. ,,Doerak was namelijk al enige tijd vermist. De eigenaren zijn woedend over het lot van hun kat. En zij niet alleen, op Facebook worden we overladen met boze reacties richting de dader. Alhoewel wij begrijpen dat de emoties hoog kunnen oplopen, vragen wij om het heft niet in eigen handen te nemen.''