Duitse agenten onderzoeken een van de vermeende daders.
Volledig scherm
Duitse agenten onderzoeken een van de vermeende daders. © EPA

Keulse agenten: Aanranders waren vooral Syriërs

Anonieme Keulse politieagenten hebben onder meer tegen de Duitse krant Welt am Sonntag betoogd dat de groep aanranders die tijdens nieuwsjaarsnacht in Keulen tientallen vrouwen lastigvielen, vooral bestond uit Syrische vluchtingen. Slechts een klein deel van hen was afkomstig uit Noord-Afrika. Eerder zei de politie nog dat de groep vooral bestond uit leden van in Keulen actieve Noord-Afrikaanse criminele bendes.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.