Kickbokser Badr Hari moet misschien betalen.
Volledig scherm
Kickbokser Badr Hari moet misschien betalen. © BrunoPress

Kickboksorganisatie Enfusion eist miljoen euro van Badr Hari

Kickboksorganisatie Enfusion eist van Badr Hari een schadevergoeding van ‘richting een miljoen euro’ wegens contractbreuk. Badr zou ook bij deze organisatie een contract hebben getekend voor een gevecht in Antwerpen, maar zegde dat plotseling af.

Tien dagen geleden maakte kickboksorganisatie Glory bekend dat Badr Hari op 3 maart in Ahoy zijn comeback maakt in de ring. Meteen daarna dook Glory’s concurrent Enfusion op met het verhaal dat Badr ook bij Enfusion een contract zou hebben getekend voor een gevecht in mei. Badrs manager en advocaat Jacques de Wit ontkende dat niet, maar zei erbij dat Enfusion niet op tijd het eerste voorschotbedrag had betaald en dat daarmee het contract was vervallen.

De Belgische advocaat Walter van Steenbrugge verwijst dat argument naar het rijk der fabelen. ,,Onzin, een drogreden. Er is over en weer mailverkeer tussen ons en meneer De Wit over de betalingen. Er zijn knuffels gegeven, tot weken na die eerste betaling zijn er voorbereidende contacten geweest, de machine was in werking en ineens kwam er een briefje dat ‘het niet doorging’.'' 

Antwerpen

Quote

Als Badr Hari contract­breuk wil plegen, kunnen wij hem niet tegenhou­den. Maar dan wel betalen

Advocaat Walter van Steenbrugge

Van Steenbrugge zegt dat ze niet meer kunnen verhinderen dat Badr Hari op 3 maart in Ahoy verschijnt. ,,Als hij contractbreuk wil plegen, kunnen wij hem niet tegenhouden.’’ Wel eist de advocaat namens zijn cliënt een schadevergoeding. De kickboksorganisatie dacht met Badr Hari makkelijk sportpaleis Antwerpen (18.000 plaatsen) vol te krijgen, nog los van allerlei commercieel aantrekkelijke promotie-activiteiten en tv-rechten.  

,,We hebben het management van Badr Hari laten weten dat we hem aansprakelijk stellen voor de schade. We zijn aan het rekenen hoe hoog de schade is, maar het gaat om vele tonnen, richting de miljoen. Als we er niet uitkomen wordt het een civiele rechtszaak. Die zal dan gevoerd worden in Gent'', zegt Van Steenbrugge. 

Volgens Van Steenbrugge bestaat de kans dat ook Glory aansprakelijk wordt gehouden. ,,Want zij wisten dat Badr een contract had voor een evenement in België.’’

Topman Scott Rudmann van Glory bemoeit zich inmiddels ook met de zaak. Hij bevestigt dat Badr 3 maart sowieso in Ahoy staat. ,,En verder is het een zaak tussen het team van Badr Hari en die organisatie, waarvan het me niet duidelijk is of het Enfusion is of een aan Enfusion gelieerd bedrijf. Maar het team van Badr Hari is het netste en meest professionele dat ik ken. Die andere organisatie heeft zich gewoon niet gehouden aan bepaalde voorwaarden, zoals ik het begrijp. Ze zijn boos en teleurgesteld, dat snap ik wel, maar wij hebben een keurig contract en Badr zal honderd procent zeker 3 maart bij ons in Ahoy staan.’’

  1. Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiegeweld na dood Floyd
    Wereldwijd demonstraties

    Washington maakt zich op voor grootste betoging tegen racisme en politiege­weld na dood Floyd

    Over de hele wereld demonstreren mensen vandaag op straat om hun ongenoegen te uiten over raciale ongelijkheid en politiegeweld. Aanleiding is de dood van de zwarte Amerikaan George Floyd, die bijna twee weken geleden stierf tijdens een gewelddadige aanhouding door een witte politieagent. Floyds dood bracht niet alleen in de VS, maar ook elders in de wereld grote groepen demonstranten op de been: onder andere in Australië, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en ons land werd vandaag actie gevoerd. In Washington bereidt men zich momenteel voor op voor ‘één van de grootste demonstraties ooit’.