Volledig scherm
Bedrijfsleider Hans Gennotte werkt in zijn Leidse Vroom en Dreesmann hard aan de inrichting voor komende executie-sale © AD/Marco Okhuijzen

'Klanten zullen hun V&D nauwelijks terug herkennen'

Hij voelde zich de afgelopen tijd soms een soort begrafenisondernemer, die de uitvaart van een geliefde moet verzorgen. Vanaf donderdag leidt V&D-bedrijfsleider Hans Gennotte (43) de executieverkoop in Leiden. ,,Ik heb gemengde gevoelens, maar blijf professioneel."

Volledig scherm
Vroom en Dreesmann in Leiden. Het pand behoort tot de mooiste filialen in Nederland en is enkele jaren terug geheel gerenoveerd.
Quote

Bij deze leegver­koop staat de opbrengst centraal, het inspireren van de klant zal totaal verdwenen zijn.

Hans Gennotte, bedrijfsleider V&D Leiden
Volledig scherm
De vrachtwagens van Vroom en Dreesmann woensdagmorgen bij het filiaal in Leiden. Ze rijden tóch weer even

De afgelopen maand werkte Hans Gennotte in een desolaat filiaal met een handjevol collega's aan het inventarisatie van de resterende voorraden en het teruggeven van artikelen aan leveranciers. Nu kan hij toch nog één keer vol aan de slag.

,,Ik werk momenteel hard aan de presentatie van alle artikelen," vertelt de 43-jarige filiaalmanager vanuit de V&D in Leiden. De etalering gebeurt op de begane grond en de eerste etage. De overige etages blijven leeg, zegt Gennotte, lang niet het gehele assortiment is immers beschikbaar.

Als de deuren donderdag opengaan zullen V&D klanten moeite hebben hun warenhuis te herkennen. Zeker nu La Place gesloten blijft. ,,Het inspireren van de klant zal totaal verdwenen zijn. Het is een prijsagressieve manier van presenteren, waarbij de opbrengst centraal staat."

Zelfs een toiletbezoekje is niet mogelijk. ,,Alles is er op gericht om de boel in drie, vier weken geheel leeg te verkopen."

Kostuums
Ondanks dat niet alle items beschikbaar zijn, is er volgens Gennotte behoorlijk veel voorraad die de curatoren te gelde kunnen maken. ,,Onder meer kinderkleding, herenkostuums, tassen, reisbagage, kantoorartikelen, een deel van de huishoudwaren." Horloges en sierraden zijn er eveneens, hoewel een deel van de leveranciers hun producten heeft weggehaald.

Heel veel plezier beleeft manager Gennotte niet aan komende uitverkoop, die klanten kortingen van 20 tot 60 procent zal bieden. ,,Met het leger raken van de schappen voelde ik me afgelopen maanden eerder een soort begrafenisondernemer. Ik heb er gemengde gevoelens over, maar blijf professional."

Quote

Ik heb mij afgelopen maanden noodgedwon­gen weggecij­ferd. Ik moest er zijn voor mijn personeel.

Leidse filiaalmanager Hans Gennotte
Volledig scherm
Het pand van Vroom en Dreesmann in Leiden aan de Aalmarkt kant

Zure druiven
Voor de opheffingssale krijgt de bedrijfsleider van curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck-Smolders dagelijks 25 personeelsleden. ,,Ik moet zorgdragen dat de goederen zo goed mogelijk zijn uitgestald. Als er gaten vallen dien ik die snel op te vangen." 

Zijn werk is daarmee geheel anders dan wanneer V&D nog volledig draaide. ,,Mijn job draaide altijd om het volwaardig presenteren van artikelen, het leveren van service en het coachen van personeel." 

Al met al spreekt de 43-jarige Limburger van een emotionele tijd waarin hij zichzelf grotendeels wegcijferde. ,,Ik moest er constant voor mijn tweehonderd mensen zijn, de troepen toespreken. Dan zet je jezelf op het tweede plan."

Dit is een ingekort artikel. Lees het complete verhaal in het AD van vandaag, de digikrant of via Blendle.

Volledig scherm
Het Leidse filiaal wordt klaargemaakt voor de executieverkoop