Volledig scherm
PREMIUM
© BBC

Klimaatalarm: Straks valt er niets meer te filmen

David Attenborough luidt de noodklok over de klimaatverandering. De maker van wildlifedocumentaires, die nu ook dierenleed belicht, noemt de natuur doodziek. Straks valt er niets meer te filmen, is zijn boodschap.

Het gaat beroerder met onze planeet dan we denken. Veel beroerder. En degenen die dat nog steeds ontkennen hebben straks wel wat uit te leggen aan hun nakomelingen als die met de gebakken peren zitten. De zes kleinkinderen en twee achterkleinkinderen van het binnenkort 93-jarige en mondiaal vereerde natuuricoon Sir David Attenborough kunnen in ieder geval trots zijn. Sir David is om en laat zich nu zien als ecostrijder. Opa blijft beleefd, welbespraakt en betrokken als altijd. Maar nu vindt hij het tijd eens heel duidelijk te maken waar het op staat: ons leven op aarde, zoals we dat nu kennen, gaat naar de knoppen als we zo doorgaan met vervuilen en consumeren.

  1. HAK voert als eerste voedselfabrikant Nutri-Score in: ‘waar wachten we nog op?’

    HAK voert als eerste voedselfa­bri­kant Nu­tri-Sco­re in: ‘waar wachten we nog op?’

    Als eerste in Nederland voert groentefabrikant HAK het voedselkeuzelogo Nutri-Score in. Of het nu een pot appelmoes, doperwtjes, kersen of rode kool is, de etiketten van de HAK-producten worden vanaf 1 september voorzien van het nieuwe logo dat aan de hand van kleuren en lettercodes aangeeft hoe gezond drinken of eten is. Timo Hoogeboom, algemeen directeur van HAK, legt uit waarom zijn bedrijf het voortouw neemt.