Volledig scherm
© anp

KLM houdt opnieuw reizigers naar VS tegen

Luchtvaartmaatschappij KLM heeft weer reizigers met bestemming Verenigde Staten tegengehouden die onder het inreisverbod vallen dat president Donald Trump heeft ingesteld. De KLM bevestigt dat een aantal mensen is verteld dat ze niet mee mochten op vluchten richting de VS. De maatschappij wilde niet zeggen hoeveel dat er waren.

Gisteren weigerde de KLM al zeven mensen mee te nemen. Ook andere maatschappijen weigerden mensen.

Trump bepaalde vrijdag dat mensen uit Irak, Iran, Jemen, Libië, Somalië, Soedan en Syrië de komende maanden niet welkom zijn in de Verenigde Staten. Een Amerikaanse federale rechter schortte dat inreisverbod zaterdag deels op.

Ondanks die rechterlijke uitspraak meldt de website van de Amerikaanse ambassade in Nederland dat het inreisverbod nog van kracht is. De ambassade was niet bereikbaar voor commentaar.

Activist Anne-Fleur liet alvast op Twitter weten vanavond te gaan demonstreren op Schiphol om 19.00 uur.

  1. Oud-koning Albert II verplicht tot vaderschapstest in zaak ‘dochter’ Delphine

    Oud-ko­ning Albert II verplicht tot vader­schaps­test in zaak ‘dochter’ Delphine

    Het hoogste rechtscollege in België, het Hof van Cassatie, heeft vandaag bepaald dat het dna van de voormalige Belgische koning Albert II (85) moet worden vergeleken met dat van zijn vermeende dochter: de 51-jarige kunstenares Delphine Boël. De vrouw stelt dat zij het resultaat is van een geheime affaire die de vorst in de jaren zestig had met haar moeder. Ze wil worden erkend als Alberts biologische dochter.