thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Kom onder die douche vandaan!

Waterbesparende wasmachines, zuinige douchekoppen, spoelonderbrekers. Nederlanders zijn hartstikke zuinig met water. Behalve onder de douche. We staan er langer onder dan ooit: 9 minuten per dag. Bijna de helft van het drinkwater spoelt weg door het doucheputje.

 1. Vakantie in Florence eindigt in drama: Nederlandse toerist (27) in tram in gezicht gestoken
  zes aanvallen

  Vakantie in Florence eindigt in drama: Nederland­se toerist (27) in tram in gezicht gestoken

  Een Nederlandse toerist (27) is donderdagochtend in de Noord-Italiaanse stad Florence neergestoken in een tram, schrijven diverse Italiaanse media. Een verdachte is aangehouden op verdenking van zes afzonderlijke aanvallen en voor het zich verzetten tegen een arrestatie. Het gaat volgens lokale dagbladen om een 31-jarige Iraakse immigrant zonder vaste woon- of verblijfplaats, die gedreven zou zijn door een afkeer jegens Amerikanen. Eén van zijn slachtoffers, een 30-jarige Italiaan, ligt met zeer ernstige verwondingen in het ziekenhuis.
 2. Keniaanse verdachte van moord op Nederlander haalt alles uit de kast om vrij te komen: ‘Ik was getrouwd met zijn broer’

  Keniaanse verdachte van moord op Nederlan­der haalt alles uit de kast om vrij te komen: ‘Ik was getrouwd met zijn broer’

  Een bizarre ontwikkeling in het onderzoek naar de in Kenia vermoorde Herman Rouwenhorst (55) uit Apeldoorn. Zijn Keniaanse echtgenote, die de moord zou hebben beraamd, beweert nu dat ze eerder was getrouwd met de broer van haar overleden man en zelfs een kind met hem kreeg. Die broer lacht het verhaal weg. ,,Ze heeft een huwelijksakte vervalst’’, zegt hij tegen deze nieuwssite.