Volledig scherm
© anp

'Laadkosten elektrische auto's verschillen sterk'

De laadprijzen voor elektrische auto's lopen sterk uiteen. Bovendien is het voor automobilisten vaak onduidelijk wat een laadbeurt kost, blijkt uit onderzoek van AVROTROS-programma Radar. De starttarieven lopen uiteen van 12 cent per tankbeurt tot ruim 2 euro.

Quote

Je ziet geen informatie op de laadpaal zelf. Het is een kwestie van afwachten totdat de rekening komt

Vincent Everts

Tevens lopen de prijzen per kilowattuur uiteen van 20 cent tot meer dan een euro. Volgens Radar is vooraf bij de laadpaal en op bijbehorende apps geen duidelijkheid over de prijs per kWh en het eventuele starttarief.

Bestuurder Vincent Everts van de Vereniging Elektrische Rijders vindt het gebrek aan transparantie een kwalijke zaak. ,,Je ziet geen informatie op de laadpaal zelf. Het is een kwestie van afwachten totdat de rekening komt'', liet hij aan Radar weten. Ook PvdA-Kamerlid Duco Hoogland wil meer duidelijkheid over de prijzen, aldus AVROTROS. Hij gaat de problematiek aankaarten bij minister Melanie Schultz Van Hagen van Infrastructuur en Milieu.

Momenteel maken circa 95.000 mensen gebruik van elektrisch rijden, voor wie 23.000 laadpalen beschikbaar zijn.

Vanavond om 20.30 uur wijdt Radar op NPO 1 een uitzending aan de laadkosten van elektrische auto's.

  1. Brief aan alle Nederlanders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?
    PREMIUM
    Voorpublicatie

    Brief aan alle Nederlan­ders: ‘Hoe leg je uit dat je niets deed om het zeewater tegen te houden?

    Op het moment dat een meerderheid van de Nederlanders overtuigd is van klimaatverandering, grote investeringsfondsen aankondigen niet meer te investeren in fossiele energie en de Tesla Model 3 de meest verkochte auto is, komt bestsellerauteur en De Correspondent-medewerker Rutger Bregman met een alarmerende brief aan alle Nederlanders, gratis in boekvorm verkrijgbaar: Het water komt. Klik hier voor de voorpublicatie.