Doesjka Vuurens (16) ,,Het is leuk om dit document erbij te hebben, want het laat zien dat je meer doet dan je moet doen.''
Volledig scherm
Doesjka Vuurens (16) ,,Het is leuk om dit document erbij te hebben, want het laat zien dat je meer doet dan je moet doen.'' © AD/Corné Sparidaens

Leerling krijgt uitgebreid 'cv' bij diploma

Duizenden geslaagde examenkandidaten krijgen behalve hun diploma deze week een extra 'rapport'. Op dit document staan vaardigheden en extra activiteiten van de leerlingen vermeld.

 1. Negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten in school Texas, VS reageert geschokt
  Update

  Negentien kinderen en twee leraren doodgescho­ten in school Texas, VS reageert geschokt

  Een 18-jarige jongeman heeft in een basisschool in de Amerikaanse staat Texas negentien kinderen en twee leraren doodgeschoten, meldt de Texaanse staatspolitie. De kinderen variëren in leeftijd van 7 tot 10 jaar. De schutter werd ter plekke door politieagenten doodgeschoten. De schietpartij leidt in de Verenigde Staten tot geschokte reacties. Het gaat om de dodelijkste schietpartij op een basisschool in tien jaar tijd.
 2. Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlander niet bij ons bekend’

  Gast (28) vermoord in pas geopend Deens hotel: 'Gezochte Nederlan­der niet bij ons bekend’

  De 24-jarige Nederlander die internationaal gezocht wordt voor een moord in een Deens hotel, staat zeer waarschijnlijk op bewakingscamera’s van dat hotel. De beelden zijn overgedragen aan de Deense politie, zegt een woordvoerder van de keten tegen deze site. Het gloednieuwe hotel in hartje Kopenhagen is pas sinds september vorig jaar open voor publiek. ,,Het is een ontzettend heftig incident en we leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer.”