Leiden doet aangifte om vernieling 'homozebrapad'

De gemeente Leiden gaat aangifte doen tegen de mannen die afgelopen nacht een 'homozebrapad' hebben vernield in de stad. Op een video is te zien hoe een groepje jongens het regenboogzebrapad overschildert. Ook brengt een van de jongens de Hitlergroet.

,,Het was best wel shocking'', vertelt de maker van het de video tegen Omroep West. ,,Ik zag midden in de nacht ineens jongens met bezems en verf in de weer bij het gaybrapad voor het café. Eerst dacht ik nog dat het een studentengrapje was, maar toen trok één van de jongens zijn kleren uit en gaf in zijn blote bast de Hitlergroet.''

Bij Omroep West sprak de Leidense afdeling van homobelangenvereniging COC schande van de vernieling. Een woordvoerder noemt de daders 'raar volk'.

De gemeente heeft het zebrapad inmiddels laten herstellen.

  1. Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssuite

    Kersverse echtgenoot in coma na val van trap richting bruidssui­te

    Een Schotse bruidegom vecht voor zijn leven nadat hij op zijn huwelijksdag op weg naar de bruidssuite met zijn armen vol cadeaus struikelde, over een balustrade viel, ernstig gewond raakte en sindsdien in coma ligt. Volgens Avril, de ontroostbare bruid, is het nog maar de vraag of haar kersverse echtgenoot Chris Mallon het gaat overleven. ‘Hij heeft ernstig rugletsel, een hersenbeschadiging en long- en hartproblemen’, meldt ze.