Volledig scherm
FOTO THINKSTOCK

Leraar slacht konijntje voor klas kinderen

Een leraar in de Duitse plaats Ratekau wilde kinderen leren dat het vlees niet uit de supermarkt komt. Voor de ogen van de tien- en elfjarige kinderen heeft hij daarom een konijntje gedood.

De leraar liet de kinderen eerst nog één voor één het wit-grijze diertje aaien en afscheid nemen. Elk kind moest zeggen: ,,bedankt voor het vlees''. Daarna sneed hij de keel door van het diertje, midden op het schoolplein. Enkele kinderen begonnen te huilen, aldus de lokale krant Lübecker Nachrichten donderdag.

Ouders reageerden geschokt. Een moeder zei dat haar zoon lijkbleek thuiskwam en problemen heeft met slapen. Directeur Georg Krauss van de César-Klein-Schule heeft voor volgende week een ouderavond belegd. Volgens hem hebben enkele ouders ook positief gereageerd. ,,Los daarvan zal ik me bij de ouders verontschuldigen. Zo'n actie zal niet meer plaatsvinden.'' (ANP)

 1. Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

  Ouders Spaanse Julen (2) schikken met eigenaar van put die hun zoontje het leven kostte

  De ouders van de peuter die een jaar geleden in Zuid-Spanje in een illegaal gegraven put viel en daardoor overleed, hebben een buitengerechtelijke deal gesloten met de grondeigenaar. Tegen hem zou morgen een rechtszaak beginnen maar David Serrano aanvaardde vandaag de verantwoordelijkheid voor ‘doodslag door ernstige nalatigheid’ en ging akkoord met het betalen van een schadevergoeding van 190.000 euro.
 2. ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’
  Poldercrash

  ‘Boeing in 2009 op verzoek van Amerikanen uit de wind gehouden bij crash Schiphol’

  Het ongeluk met de Turkse Boeing 737 in 2009 bij Schiphol had een waarschuwing kunnen zijn voor de mankementen die zich later met de Boeing 737 MAX aandienden. Maar informatie die wees op oorzaken is volgens de Amerikaanse krant The New York Times door Nederlandse onderzoekers onder druk van Amerikaanse collega’s niet in het eindrapport gezet. De krant stelt dat de verantwoordelijkheid van het Amerikaanse Boeing destijds ‘opzettelijk is begraven’.