Volledig scherm
De auto reed vol het huis binnen waar de bewoner op de bank lag te slapen. © Bert Jansen

Letse doodrijder die huis in Luyksgestel binnenreed komt vrij

De 26-jarige Letse man die op 17 september een huis in Luyksgestel binnenreed waardoor de bewoner overleed, komt op korte termijn vrij. Dat heeft de rechter in Den Bosch bepaald.

Het OM wil de man uit vrees voor vluchtgevaar drie maanden langer vasthouden, maar volgens de rechter zijn er geen aanwijzingen dat de 26-jarige Let op korte termijn het land verlaat. 

De verdachte reed tien dagen geleden onder invloed van alcohol het huis in Luyksgestel binnen. Zijn auto reed dwars door de muur waarachter de 75-jarige Harrie van der Heijden op de bank lag te slapen. Het slachtoffer werd ernstig gewond naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan zijn verwondingen overleed. De bestuurder werd aangehouden. Het bleek dat hij 3,5 keer te veel had gedronken. 

De officier van justitie beschuldigt de Let van dood door schuld. Het ongeval zorgde voor veel beroering in het kleine Brabantse dorp. Het slachtoffer was als trouwe vrijwilliger en erelid van de lokale voetbalclub een bekend gezicht in Luyksgestel.