Volledig scherm
Linda de Mol. © bruno

Linda de Mol maakt gewicht niet bekend in eerste vlog

Linda de Mol is vandaag officieel begonnen met afvallen. In de komende zes weken probeert de 52-jarige presentatrice 5 kilo kwijt te raken door in ieder geval minder te eten en veel meer te sporten. ,,Ik wilde dat ik kon zeggen dat ik er ontzettend veel zin in heb maar dat is gewoon niet zo. Ik zie er eigenlijk best een klein beetje tegenop", zegt Linda in haar eerste vlog, die vanmiddag verscheen.

Linda, die 'overgewicht' heeft volgens haar BMI-cijfer, zou in haar eerste vlog op de weegschaal gaan staan om haar gewicht te onthullen, maar de kijkers op haar platform LINDA.lijnt moeten nog een dagje geduld hebben. Op het moment suprême was de eerste aflevering afgelopen.

De presentatrice gaf al wel weg dat ze inmiddels boven de 80 kilo weegt. Dat was voor Linda het punt om in actie te komen. ,,Ik wil best op televisie de buffel tussen de gazelles zijn. Dat vind ik helemaal niet erg, zo voel ik me weleens namelijk. Maar ik wil het natuurlijk ook weer niet zo uit de hand laten lopen dat ik straks net zoveel weeg als Wendy en Georgina bij elkaar opgeteld."

Grens

Quote

Ik eet te grote porties en daarbuiten snaai ik ook nog eens van alles

,,Ik eet gewoon te veel", aldus Linda. ,,Ik eet te grote porties en daarbuiten snaai ik ook nog eens van alles. En dat heeft er in de loop van de jaren eigenlijk toe geleid dat ik de grens die ik mezelf ooit gesteld had, volledig overgeschoten ben."

De succesvolle blondine vindt het in ieder geval fijn dat er massaal met haar mee gelijnd wordt. ,,Dat vind ik echt ontzettend leuk, want gedeelde smart is halve smart."