Volledig scherm
PREMIUM
Er komt een keurmerk voor (telefonische) verkopers van energie. © Thinkstock

Malafide energieverkoop aanpakken met keurmerk: ‘Meer grip en controle nodig’

Een register voor transparante energiehandel moet de malafide verkoop van energiecontracten tegengaan. Het bijbehorende keurmerk is een belangrijke eerste stap naar zelfregulering op de markt. ,,We kunnen niet alle problemen in een keer uitbannen.’’

Lang werd gesproken over een manier om misstanden in de energieverkoop tegen te gaan, vertelt Patrick Jordens van de Stichting Integriteit en Transparantie Energiemarkt. En het was niet eenvoudig om alle neuzen van energieleveranciers zoals Essent en Eneco, maar ook verkoopkanalen zoals Improvers en Minder.nl, dezelfde kant op te krijgen. Toch is het er nu: een speciaal transparantiekeurmerk voor tussenpartijen die energie aan de man brengen.

  1. ‘VS waarschuwden Engeland dat ze diplomatenvrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    ‘VS waarschuw­den Engeland dat ze diplomaten­vrouw die Harry doodreed zouden weghalen’

    Amerika heeft de Britse regering op de hoogte gebracht van haar voornemen de van het doodrijden van Harry Dunn (19) verdachte diplomatenvrouw terug te halen naar haar thuisland. De Britten maakten daar bezwaar tegen maar dat mocht niet baten. De Amerikaanse Anne Sacoolas vertrok kort na het dodelijke ongeval met gebruikmaking van de diplomatieke immuniteit van haar man en ontkwam daarmee vooralsnog aan strafrechtelijke vervolging.