Chauffeur (59) uit Hardenberg verhoord na dood 8-jarig meisje in Wierden

VideoEen 59-jarige man uit Hardenberg is verhoord als verdachte in het dodelijk ongeval in Wierden (Overijssel). Bij het ongeval op de Nijverdalsestraat kwam vanochtend een meisje van 8 jaar om het leven.

De politie vermoedt dat de 59-jarige man uit Hardenberg zijn vrachtwagen parkeerde in de Nijverdalsestraat en uitstapte. Het voertuig kwam vervolgens in beweging op de aflopende weg en botste daarbij frontaal op het 8-jarige meisje, dat ter plekke aan haar verwondingen overleed. De vrachtauto kwam uiteindelijk bij een tankstation tot stilstand.

Het meisje stond samen met een vriendinnetje te wachten bij een lantaarnpaal. Het vriendinnetje kon de rollende vrachtwagen op tijd ontwijken, het andere meisje niet. De vrachtwagen heeft ook een zwarte Mercedes geraakt.

Slachtofferhulp

De 59-jarige chauffeur uit Hardenberg is als verdachte verhoord. Voor de school waarop het meisje zat, is slachtofferhulp geregeld. Ook de chauffeur wordt slachtofferhulp aangeboden. De politie ter plaatse sprak van een 'afschuwelijk ongeluk dat je niet iedere dag meemaakt'.

Volledig scherm
© News United