Volledig scherm
© EPA

Man die triatlete neerstak verdacht van moordpoging

De man van 26 die de Belgische triatlete Sofie Goos (36) afgelopen weekend neerstak bij een training, wordt verdacht van een poging tot moord. Het incident vond plaats in Park Spoor Noord in Antwerpen. Goos, die een messteek kreeg in de onderrug en veel bloed verloor, maakte het nieuws zelf bekend via haar Facebookpagina.

Het gaat om een 26-jarige man uit Antwerpen. De eerste vaststellingen wijzen in de richting van psychische problemen. Er zal dan ook een psychiater worden aangesteld om de mentale stoestand van de verdachte te onderzoeken.

Zondag verspreidde Goos zelf op haar Facebook het nieuws. ,,Vandaag slachtoffer geworden van zinloos geweld... Tijdens mijn looptraining ben ik neergestoken door een onbekende man... Zonder aanleiding, reden of motief... Messteek in de onderrug en veel bloed verloren... Scan van de organen geeft schade weer aan mijn rechternier. Ik moet zeker 1 week op intensieve zorg blijven en 6 weken geen sport of inspanningen...", schrijft Goos. ,,Waarom kunnen we mekaar in deze wereld niet met liefde overvallen ipv met geweld."

Goos was tijdens de aanval met een looptraining bezig. De man probeerde Goos ten val te brengen. De triatlete kon de man ontwijken, maar voelde iets in de onderrug, wat een messteek bleek te zijn. Goos ging zelf nog tevergeefs achter haar aanvaller aan. De man kon even later opgepakt worden.

Steunbetuiging
Goos werd het steekincident overgebracht naar het Stuivenberg-ziekenhuis. De 36-jarige atlete maakt deel uit van het Uplace Pro Triathlon Team. Vorig weekend eindigde Goos nog zesde in de Ironman van Mallorca.

,,Onze gedachten gaan uit naar Sofie en we wensen haar enorm veel sterkte bij haar genezingsproces", zegt teammanager Bob De Wolf. ,,Ook wensen we haar familie veel moed toe in deze moeilijke dagen. Sofie is een enorm sterke atlete en we hebben dan ook alle vertrouwen dat ze hier goed zal doorkomen."

Welke invloed dit incident zal hebben op Sofie Goos haar seizoen, is momenteel te vroeg om te zeggen en van ondergeschikt belang, stelt de ploeg nog. ,,De focus ligt nu eerst op haar genezingsproces en het team zal haar daar zo goed als mogelijk in bijstaan."

  1. Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudingen na uit de hand gelopen boerenprotest

    Politie Groningen verricht nieuwe aanhoudin­gen na uit de hand gelopen boerenpro­test

    De politie in Groningen heeft, naar aanleiding van de incidenten rond het boerenprotest van gisteren, twee nieuwe aanhoudingen verricht. Het gaat daarbij om bestuurder die tegen de deur van het provinciehuis aanreed en de bijrijder van een boze boer die met zijn tractor door meerdere hekken reed en daarmee omstanders in gevaar bracht. Die bestuurder is nog niet aangehouden. In totaal zitten nu drie personen vast.