Volledig scherm
© REUTERS

Man met mes valt passagiers Zwitserse trein aan

Zeven gewondenEen 27-jarige man heeft vandaag in een trein in Zwitserland met een mes passagiers aangevallen. Daarbij zijn zeven mensen gewond geraakt, waaronder enkele zwaargewond. De man heeft ook een vrouw in brand gestoken.

De aanval gebeurde rond 14.20 uur, voor station Salez. Volgens de politie is de dader een 27-jarige man uit Zwitserland. Hij had ten minste één mes bij zich.

De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt met meerdere traumahelikopters, ambulances en brandweerwagens. In de trein zaten op het moment van de aanval geweld enkele tientallen passagiers.

Gewonden
,,Onder de gewonden is ten minste één kind van zes jaar oud", aldus een woordvoerder van de lokale politie. Verder zouden er een man van 50, een jongen van 17 en drie vrouwen van 17, 34 en 43 jaar oud onder de gewonden zijn.

Ook de dader is gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Zijn motief is nog onduidelijk. Er zijn volgens de politie geen aanwijzingen dat het om een terreuractie ging. Een politiewoordvoerder laat weten dat een crime passionel niet wordt uitgesloten.

Volledig scherm
© Google Maps