Martijn Fischer: van Hazes naar Jezus.
Volledig scherm
Martijn Fischer: van Hazes naar Jezus. © Hollandse Hoogte

'Martijn Fischer is te gek mens en groot acteur'

De kogel is door de kerk: Martijn Fischer, recentelijk verantwoordelijk voor de personage van André Hazes in de musical Hij Gelooft in Mij, vertolkt op 24 maart in Amersfoort de hoofdrol in The Passion. Een verrassende keuze? Of toch niet? Een rondgang.

Volledig scherm
© AD

Teun van Essen (horecaondernemer en theaterproducent):
,,Ik ken Martijn Fischer niet persoonlijk, maar ik hoor van mensen die hem wel kennen, dat hij een te gek persoon is en een groot acteur. Hij heeft misschien niet helemaal het uiterlijk dat je je voorstelt bij Jezus, maar niemand weet hoe Jezus er eigenlijk heeft uitgezien. Dus hij mag eruitzien hoe men wil. Wat wél over Jezus bekend is, is dat hij een innemend persoon moet zijn geweest. Martijn Fischer is dat ook. Je kunt beter een innemend persoon met een afwijkend uiterlijk hebben dan een minder innemend persoon met een baard en lange haren. Wij voerden in het verleden in de Flint De Passie op, een kruising van de Matthäus Passion en Jesus Christ Superstar. Als we Martijn Fischer hadden kunnen krijgen, hadden we het meteen gedaan. Ik ben wel een beetje jaloers op The Passion."

Harold Warmelink, directeur van theater de Flint:
,,Martijn Fischer vind ik een verrassende keuze. Hij voldoet niet aan het typische beeld dat wij van Jezus hebben. Tenger, de man met de baard. Desalniettemin vind ik dat Fischer een acteur is die met veel gevoel een verhaal kan brengen. Hij kan dat als geen ander. Hij heeft op de planken van ons podium gespeeld. Eén ding weet ik zeker, ik heb alle vertrouwen in Fischer en verheug me op zijn optreden."

Roderick Vonhögen, bekend als Amersfoorts mediapriester:
,,Over de keuze voor Martijn Fischer als Jezus in The Passion kan ik niet zo veel zeggen. Ik ben namelijk niet zo thuis in de Nederlandse muziekscene."

Ron Jagers, kunstenaar en één van de initiatiefnemers van tegengeluid Jezus Mina:
,,Ik ben er niet zo mee bezig wie de Jezus van de lijdensweg The Passion wordt. Belangrijker is dat wij ónze Jezus bekend hebben gemaakt: Dick Cools. Wij laten de Bijbelse figuur Jezus niet zomaar links liggen tijdens ons feest in poppodium Fluor op 24 maart, de dag dat The Passion op het Eemplein wordt gespeeld. Bizar eigenlijk dat Jezus tegen de marktkooplieden in de tempel zei dat ze weg moesten, maar dat de EO deze commerciële shit niet als heiligschennis ziet. Maar onze Jezus viert het feest van het leven en niet alleen zijn lijdensweg. Jezus maakt van water wijn, misschien is die van ons wel zo modern dat hij van water xtc-pillen maakt."

Burgemeester Lucas Bolsius van Amersfoort:
,,Ik ben blij te horen dat de hoofdrolspeler van the Passion bekend is. Met de bekendmaking van de hoofdrolspeler komt de dag van de uitvoering steeds dichterbij. Ik kijk uit naar dit mooie evenement in onze stad."