Martijn Fischer
Volledig scherm
Martijn Fischer © Merlijn Doomernik

Martijn Fischer speelt Jezus in The Passion

Martijn Fischer gaat de rol van Jezus spelen in het Paasspektakel The Passion. De 48-jarige musicalacteur zal acteren en zingen in de jaarlijkse opvoering van het verhaal rond de lijdensweg van Jezus. Dit werd dinsdag onthuld door middel van een online publieksactie.

Volledig scherm
© AD
Quote

Ik voldoe niet aan het archetypi­sche beeld dat mensen van Jezus hebben

Martijn Fischer

Amersfoort zal op 24 maart 2016 het decor vormen voor de eigentijdse muzikale vertelling van het paasverhaal. Door de stad trekt een processie met een groot verlicht kruis richting het Eemplein. Het evenement, dat voor het zesde jaar op rij gehouden wordt én wordt uitgezonden op tv, trekt jaarlijks duizenden bezoekers.

Martijn Fischer had afgelopen jaren veel succes met zijn vertolking van André Hazes. Eerst in de musical Hij Gelooft in Mij en afgelopen jaar in de film Bloed, Zweet en Tranen. Voor deze rol ontving hij een Gouden Kalf.

Inhoud
,,Ik voldoe niet aan het archetypische beeld dat mensen van Jezus hebben. Die tengere man met die lange baard", zegt Fischer over zijn deelname aan The Passion. ,,Het gaat wat mij betreft echt om de inhoud, om het levensverhaal van Jezus en wat ons dat kan leren."

The Passion vertelt over het lijden, sterven én opstaan van Jezus. De organisatie is in handen van de EO en de KRO. In 2011 werd The Passion voor het eerst opgevoerd in Gouda. Toen met Syb van der Ploeg als Jezus. Afgelopen jaar zagen 3,6 miljoen mensen hoe Jim de Groot zijn invulling aan Jezus gaf in Enschede.

#WieisJezus
De hoofdrolspeler van het populaire paasevenement werd op unieke wijze bekendgemaakt: het publiek kreeg de primeur. Vanaf dinsdagmorgen 8.30 uur konden fans bijdragen aan de onthulling van Jezus door via Facebook en Twitter de post met #WieisJezus te delen. Zo ontvouwde zich op www.thepassion.nl een filmpje waarin de kijker kon ontdekken wie de rol van Jezus vertolkt in The Passion 2016.

  1. Ultieme wanhoopspoging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaatschappij’ om eiland te ontvluchten
    PREMIUM

    Ultieme wanhoopspo­ging: Wouter (25) start eigen ‘vliegmaat­schap­pij’ om eiland te ontvluch­ten

    Een groep Nederlandse toeristen die maandenlang dreigde vast te zitten op een eiland in de Filipijnen, is in een ultieme wanhoopspoging een eigen ‘vliegmaatschappij’ begonnen. Onder de noemer ‘Dutch Airways 2020' is het een vriendengroep van twaalf Nederlanders gelukt om een volledige vlucht voor veertig toeristen waar te kunnen maken. Een woordvoerder van KLM bevestigt het verhaal. ,,We zijn echt ontzettend trots dat we dit voor elkaar hebben gekregen.”