Volledig scherm
PREMIUM
Mike en Meggy waren een gelukkig stel. © Alexander Alibekov

Mike brandde van binnen op door dieetpil

fatale vetverbranderHaar vriend wilde af van zijn overtollige buikvet. Hij zocht zijn toevlucht tot een rigoureus middel: DNP. Het leidde tot zijn dood. Meggy Titselaar wil met dit verhaal mensen waarschuwen voor wie het nog niet te laat is.

Quote

Ik dacht: dit is toch niet te vertrouwen? Mike zei dat hij zich goed had ingelezen. Er kon niks misgaan

Meggy Titselaar, partner van Mike
Volledig scherm
© Alexander Alibekov

Meggy Titselaar (26) heeft het niet te benijden talent om op cruciale momenten in slaap te vallen. Dat gebeurde al eens in de nacht dat haar poes Floortje zomaar van het balkon viel. Dood.

Donderdag 5 november 2015 slaapt ze ook. ,,Het was tien uur, ik moest de volgende ochtend vroeg werken'', vertelt de leerling-verpleegkundige. ,,Mike zei: ga nou maar vast naar bed, ik kom zo.'' Eigenlijk gaan ze altijd samen op één oor, ze overweegt nog even op te blijven. ,,Ik merkte dat het niet helemaal lekker met hem ging.''

Dat blijkt ook als ze hem hoort overgeven als ze net in bed ligt. Meggy neemt bezorgd poolshoogte en ziet gelig braaksel in de keukengootsteen. Mike maant haar weer te gaan slapen. ,,Hij zei dat hij iets verkeerds gegeten had, een boterham, en dat er verder niets aan de hand was.''

Zodra ze weer onder de lakens kruipt, valt ze als een blok in slaap. Ondanks het knagende niet-pluisgevoel ergens diep van binnen.

Al een paar weken spreekt ze Mike er geregeld op aan. Maar die weet haar onrust met zijn zekere houding elke keer opnieuw de kop in te drukken. Helaas.

Fervent sporter
Het is niet dat ze hem niet goed kent. ,,Op 18 augustus 2006 kregen we een relatie. Sinds december 2014 woonden we samen'', begint Meggy haar verhaal. Een gelukkig stel, dat zijn ze. Kinderloos, de twee genieten van elkaar en van de vrijheid die ze hebben. Mike is naast student accountancy op de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) een fervent sporter. Taekwando, kickboksen. Het laatste jaar doet hij aan karate en bezoekt hij de fitnessschool.

Een van de dingen waarmee hij wel eens tobt, is zijn gewicht. ,,Hij was een beer van een vent, 130 kilo. Altijd was hij bezig met poedertjes en tabletjes. De Body & Fitshop was een van zijn best bezochte websites.'' Meggy vindt het prima zoals hij is, maar de 27-jarige Mike kan zich maar moeilijk neerleggen bij het overtollige buikvet.

Als de sportschool geen soelaas biedt, neemt hij zijn toevlucht tot een rigoureuzer middel. ,,Hij was wanhopig en zei dat de rotzooi uit Nederland niet werkte. Dus ging hij op zoek naar iets waarvan hij hoopte dat het wel resultaat zou hebben.''