Een demonstratie in de hoofdstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Een demonstratie in de hoofdstad. © Marco Okhuizen

Militair én klimaatactivist is geen fijne combinatie: ‘Wat heb je gedaan, pannenkoek?’

Sijmen Mulder was reservist bij defensie én klimaatactivist bij Extinction Rebellion. Die wonderlijke combinatie bleek niet te werken. ,,Wat heb je gedaan, pannenkoek?", appte zijn sergeant. Uiteindelijk hield Mulder het bij defensie voor gezien.

 1. LIVE | Situatie in Loehansk ‘verslechtert van uur tot uur’, ‘Russische generaal neergeschoten’

  LIVE | Situatie in Loehansk ‘verslech­tert van uur tot uur’, ‘Russische generaal neergescho­ten’

  Een generaal van de Russische luchtmacht is boven het oosten van Oekraïne neergeschoten en gedood, zo meldt de Russischtalige dienst van de Britse omroep BBC. En de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Koeleba noemt het Russische offensief in de Donbas, in het oosten van het land, een meedogenloze strijd, ‘de grootste op Europese bodem sinds de Tweede Wereldoorlog.’ Volg in dit liveblog het laatste nieuws over de Russische inval in Oekraïne. Lees hier ons vorige liveblog terug.
 2. Britse klimaatactiegroep Extinction Rebellion op lijst terreurpolitie: ‘Hoe durven ze?’
  PREMIUM

  Britse klimaatac­tie­groep Extinction Rebellion op lijst terreurpo­li­tie: ‘Hoe durven ze?’

  De Britse terreurpolitie heeft klimaatactiegroep Extinction Rebellion op een lijst geplaatst met extreme ideologieën, tussen onder meer het Neonazisme en een vermeende terroristische islamitische groep. De politie roept op om alert te zijn op jonge schoolstakers en mensen die zich in ‘sterke of emotionele termen’ uitlaten over milieuproblemen als klimaatverandering, vervuiling of uitbreiding van vliegvelden.