Volledig scherm
© Thinkstock

Mogelijk paardenbeul actief in Groningen

De Groningse politie vermoedt dat er in de provincie een paardenbeul actief is. In korte tijd werden drie paarden in Tolbert, Glimmen en Oldekerk mishandeld met een scherp voorwerp.

Op 11 juli werd een paard met een mes mishandeld in het Groningse Tolbert. De merrie liep een flinke snijwond op aan haar rug. In het weekend van 19 en 20 juli werd in Glimmen een merrie met een scherp voorwerp in haar schaamstreek gestoken en op 23 of 24 juli werd een paard in Oldekerk met een scherp voorwerp bewerkt.

De politie doet nu groot onderzoek naar de mishandelingen. 'We zien overeenkomsten, maar ook verschillen'', aldus een woordvoerder. 'Het gaat om drie mishandelde merries in korte tijd en de verwondingen zijn allemaal veroorzaakt met een scherp voorwerp.''

  1. Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    Prins Andrew spreekt voor het eerst over Epstein

    De Britse prins Andrew (59) heeft voor het eerst een interview gegeven over zijn banden met de van kindermisbruik verdachte multimiljonair Jeffrey Epstein. Het vraaggesprek is gisteren opgenomen met journaliste Emily Maitlis voor BBC Newsnight en wordt morgenavond uitgezonden. In het interview ontkent de prins opnieuw in 2001 seks te hebben gehad met de toen minderjarige Virginia Roberts Giuffre. ,,Ik heb de familie in de steek gelaten’’, zegt Andrew onder meer op fragmenten die inmiddels zijn vrijgegeven.
  2. ‘Schutter (16) school Californië plande zijn aanval: Hij telde zijn kogels’

    ‘Schutter (16) school Californië plande zijn aanval: Hij telde zijn kogels’

    De 16-jarige jongen die gisteren het vuur opende op de Saugus High School in Santa Clarita, Californië, had zijn aanval vermoedelijk goed gepland. Dat heeft de politie zojuist bekend gemaakt. Agenten komen tot die aanname omdat de jonge schutter de kogels telde die hij afvuurde. Met de allerlaatste schoot hij zichzelf door zijn hoofd. Bij de schietpartij kwamen twee kinderen om het leven. De schutter en drie anderen raakten gewond.