Volledig scherm
© Carlo ter Ellen

Munsterman naar advocaat om illegale verspreiding boek

Uitgeverij Overamstel en Joop Munsterman zijn kwaad dat een pdf-bestand met de inhoud van het nog niet verschenen boek Rood Bloed op internet al op grote schaal wordt gedeeld onder Twente-fans. Munsterman gaat met zijn advocaat overleggen of er stappen ondernomen kunnen worden.

De oud-voorzitter noemt de illegale verspreiding 'ongehoord'. "Het is op z'n minst een schending van het auteursrecht."

Door het massaal delen via internet loopt de uitgever het risico dat iedereen in Twente straks Munstermans 'memoires' heeft gelezen, maar niemand het boek nog heeft gekocht voor 20 euro.

Munsterman zegt dat Joop de Winter het lek is, een van de oud-commissarissen bij Twente. "Ik ben gebeld door iemand van FC Twente, dat De Winter het boek flink aan het rondmailen is. Dat kan natuurlijk niet. Ik begrijp niet wat zijn drijfveer is om dat te doen." Volgens Munsterman heeft een klein aantal mensen een inzage-exemplaar gehad, waar onder FC Twente.

Ex-commissaris Joop de Winter zegt 'niet te ontkennen het pdf'je naar een paar kennissen te hebben doorgestuurd.' De Winter krijgt er in Rood Bloed, net als de oud-commissarissen Hennie ten Hag en Hein Trebbe, flink van langs.