Een ongedateerde artist-impression van de Torvosaurus, de onlangs ontdekte grootste vleesetende dinsosaurus ooit gevonden in Europa.
Volledig scherm
Een ongedateerde artist-impression van de Torvosaurus, de onlangs ontdekte grootste vleesetende dinsosaurus ooit gevonden in Europa. © REUTERS

Nederlander vindt fossiel van grootste vleesetende dino

Een fossiel waar een Nederlandse dinorestaurateur op stuitte is afkomstig van de grootste vleesetende dinosaurus ooit gevonden in Europa. Twee Portugese wetenschappers stelden gisteren de wereld voor aan dit nieuwe monster. Zo'n 150 miljoen jaar geleden was deze dinosaurus de grootste en slechtste schurk die op het continent rondliep.

 1. Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’
  PREMIUM

  Martijn laat mensen die hun smaak verloren weer proeven: ‘Ik vind het soms zelf echt niet te eten’

  Martijn van Gemst (40) laat mensen die hun smaak hebben verloren weer proeven. Net nadat hij een speciale opleiding hiervoor afrondde, verloor hij zélf zijn smaak door corona. Even was hij in ‘complete paniek’, tot hij besloot zichzelf te onderzoeken. Met succes. ,,Als je het allerliefst friet met mayonaise eet, maar je proeft het niet meer, dan zorg ik ervoor dat je het wél weer ervaart.”
 1. Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van auto-ongeluk
  Play

  Op het nippertje: vader redt zichzelf en zoontje van au­to-ongeluk

 2. Tim Hofman zet spotlight op machthebbers: 'Tijd voor namen en rugnummers'
  Play

  Tim Hofman zet spotlight op machtheb­bers: 'Tijd voor namen en rugnummers'