Volledig scherm
PREMIUM
© anp

Nekklem, stomp én spray te grof geweld

mitch henriquezDe één hield Mitch Henriquez op die fatale zaterdagavond in juni na het festival Night at the Park minutenlang in een verstikkende nekklem. De ander smeerde 'omdat er geen ruimte was om te spuiten' pepperspray in het gezicht van Henriquez. En sloeg hem op zijn neus.

Volledig scherm
© anp

Het zijn die drie handelingen (de nekklem, de stomp en de pepper-spray) die het Openbaar Ministerie heeft doen besluiten twee van de vijf agenten te vervolgen voor de dodelijke arrestatie van Mitch Henriquez. Het gebruikte geweld was gezien de situatie te zwaar. Zó gevaarlijk was Henriquez niet, hoe hevig de stevige Arubaan zich ook verzette.

Twee wel vervolgd, drie anderen niet. Wat gebeurde er tijdens die fatale arrestatie van zaterdag 27 juni vorig jaar? Vrachtwagenchauffeur Mitch Henriquez (overgekomen uit Aruba omdat zijn zoon en zijn stiefdochters hier wonen) heeft net het festival Night at the park bezocht. Als enkele agenten Mitch te lang aankijken, daagt hij ze 'voor de grap' uit door te roepen dat hij een pistool heeft.