Niemand legt mij het zwijgen op

OpinieGeert Wilders is maandag zelf niet aanwezig bij het proces over zijn 'minder Marokkanen'-uitspraak. ,,Politieke discussies voer ik op de plek waar het politieke debat thuishoort: in ons parlement.''

Quote

Ik ga aan het werk. Voor mijn kiezers en voor heel Nederland

Aanstaande maandag begint het proces tegen de vrijheid van meningsuiting. Tegen een politicus die zegt wat de politiek correcte elite niet wil horen. Het is een gotspe dat ik moet terechtstaan omdat ik heb gesproken over minder Marokkanen. Het is mijn recht en mijn plicht als politicus om over problemen in ons land te spreken.

Want Nederland heeft een mega Marokkanenprobleem. Marokkanen zijn oververtegenwoordigd in de criminaliteit en uitkeringsafhankelijkheid. Meer dan driekwart van de Nederlandse Syriëgangers is Marokkaan. Ik heb dan ook niets verkeerds gezegd. Miljoenen Nederlanders, 43 procent van de bevolking, willen minder Marokkanen. Niet omdat ze een hekel hebben aan álle Marokkanen of álle Marokkanen het land uit willen hebben, maar omdat ze de overlast en terreur van zo veel Marokkanen zat zijn. Net als ik. Als daarover spreken strafbaar is, is Nederland geen vrij land meer. Maar een dictatuur.