Nieuwe beschuldiging: 'Trump stak zijn hand onder mijn rok'

VideoDonald Trump is vandaag opnieuw door een vrouw beschuldigd van aanranding. Kristin Anderson vertelde de Washington Post dat ze begin jaren negentig in een club in New York door Trump onder haar rok werd gegrepen. Trump noemde de vrouwen tijdens een campagnebijeenkomst 'zieke leugenaars'.

Quote

Hij zag er zo typisch uit, met dat haar en die wenkbrau­wen

Kristen Anderson

Ten tijde van het voorval was Anderson begin twintig en probeerde ze aan de bak te komen als model. Om haar rekeningen te betalen, werkte ze als visagiste en serveerster. Het voorval duurde naar haar zeggen niet langer dan dertig seconden, maar dat het Trumps hand was die onder haar rok verdween betwijfelt Anderson niet.

Typische wenkbrauwen
Ze zat op een bank in een club in Manhattan toen ze opeens een hand onder haar rok voelde, die omhoogging over haar dij en eindigde op haar vagina. Pas nadat ze de hand had weggeduwd en de bank af was gevlucht draaide Anderson zich om en herkende ze Trump. ,,Hij zag er zo typisch uit, met dat haar en die wenkbrauwen. Ik bedoel, geen ander persoon heeft zulke wenkbrauwen.''

Trump was, gezien zijn celebrity-status, een bekend gezicht in het New Yorkse uitgaansleven. Anderson en haar vrienden stonden perplex door het gebeuren en walgden. ,,Okee, Donald is walgelijk. Dat weten we allemaal. Laat maar gaan'', dachten ze destijds.

'Grijp ze bij hun poes'
Het Trump-kamp ontkent de beschuldiging, maar Andersons verhaal strookt met de uitspraken die Trump deed in de video uit 2005 die vorige week uitkwam.

Daarin leek de Republikeinse presidentskandidaat op te scheppen dat als je beroemd bent, je vrouwen kan aanranden. 'Je kan ze bij de poes grijpen, je kan alles doen', zei Trump.

Diverse vrouwen
Sinds de opname uitkwam hebben diverse vrouwen gezegd te zijn aangerand door Trump. Onder meer in The New York Times en People Magazine deden zij deze week hun verhaal. Trump zou een verslaggeefster van People tegen de muur hebben geduwd, waarna hij zijn tong in haar mond stak. Trump heeft gedreigd The New York Times aan te klagen wegens smaad. Zowel People als de krant hebben laten weten achter hun verhalen te staan. De advocaat van The New York Times moedigde Trump in een open brief zelfs aan om een zaak aan te spannen, omdat hij wellicht in de rechtzaal wat bezinning zou komen.

Trumps team zinspeelde er vandaag op met bewijs te komen dat alle beschuldigingen ontkracht, maar dat is tot dusver niet gebeurd.Tijdens een campagnebijeenkomst in North Carolina ontkende de kandidaat alles. De vrouwen zijn volgens hem uit op publiciteit. ,,Sommigen doen het waarschijnlijk voor wat beroemdheid, ze krijgen wat gratis roem. Het is volledig doorgestoken kaart'', aldus Trump.