Nieuwe dierenwet legt bom onder veehouderij en houden huisdieren

VIDEOKonijnen en vogels mogen vanaf 2023 mogelijk niet meer in een hok of kooi worden gehouden. Dat is het gevolg van een nieuwe dierenwet, die vorige week geruisloos is aangenomen door de Eerste Kamer. Minister Carola Schouten (Landbouw) zit ermee in haar maag.

141 reacties

 • Wim Versendaal

  8 maanden geleden
  Volgens mij mogen katten volgens de europese wetgeving niet los buitenlopen. De rede is , ze vangen DUIZENDE vogeltjes waaronder ook zeldzame of beschermde. Ook schijten ze altijd bij andere in de tuin of borders.Het zijn niet voor niets HUISKATTEN.
 • Patrick de Winter

  10 maanden geleden
  Wat nou niet haalbaar? Hren ze zelf wel wat ze zeggen? Het is niet normaal om dierenleed goed te praten. En dieren horen HELEMÁÁL niet bij hun moeder weggehaald te worden en ook niet bij de vader, broertjes en zusjes, neefjes of nichtjes. STOPPEN MET AL HET DIERENLEED! Kappen ermee! Niks in kooien, kooitjes of verblijven, rot op!
 • Aart van der Spoel

  1 jaar geleden
  Het is te gek voor woorden. Natuurlijk moeten dieren een zo goed mogelijk leven hebben. Maar ik heb b.v. postduiven, die in prachtige hokken wonen. Ieder koppel heeft zijn eigen bak, ze worden dagelijks schoongemaakt, en kunnen geheel vrij in het ruime hok, dus waar de bakken instaan, bewegen. Daarnaast krijgen ze de beste producten die er zijn voor postduiven en ze mogen twee keer per dag vliegen zolang ze willen. Maar ik ben bang dat ze de vluchten gaan verbieden, terwijl ze daar juist voor ge
 • Harry Mock

  1 jaar geleden
  Het is heel duidelijk: Deze Wet betekent het direkte einde van alle dierentuinen in Nederland. Opsluiten van dieren in welke vorm dan ook mag niet meer.
 • Schaacke

  1 jaar geleden
  Prima, een wet om de leefbaarheid voor dieren te vergroten! Dat zou mooi zijn als de intensieve veehouderij op de laatste benen loopt, biggen hebben een natuurlijke staart meegekregen, van moeder natuur of onze lieve God die alles zo mooi geschapen heeft! Stalbranden zijn dagelijks nieuws, helaas, en dat gaat om zeer grote aantallen, ook het 'ruimen' van dieren als bron van infectie dient aan banden te worden gelegd. Goed besluit!
 1. Walter uit Someren bemiddelt tussen politie en demonstrerende boeren: ‘Ik zorg ervoor dat het niet uit de hand loopt’
  PREMIUM

  Walter uit Someren bemiddelt tussen politie en demonstre­ren­de boeren: ‘Ik zorg ervoor dat het niet uit de hand loopt’

  Hij is een Helmonder in hart en nieren en vond de liefde in Someren. Hij leeft op van zijn blaaskapel, is altijd in voor een feestje. Werkte jarenlang als bedrijfsleider voor Aldi en schoolde zich om tot handelaar in maiszaden. Maar boven alles kan Walter Joosten (58) niet tegen onrecht. Kom je aan de boeren, dan kom je aan hem. Hij sloot zich niet voor niets aan bij Farmers Defence Force.