Nieuwe dierenwet legt bom onder veehouderij en houden huisdieren

VIDEOKonijnen en vogels mogen vanaf 2023 mogelijk niet meer in een hok of kooi worden gehouden. Dat is het gevolg van een nieuwe dierenwet, die vorige week geruisloos is aangenomen door de Eerste Kamer. Minister Carola Schouten (Landbouw) zit ermee in haar maag.

141 reacties

 • Aart van der Spoel

  1 week geleden
  Het is te gek voor woorden. Natuurlijk moeten dieren een zo goed mogelijk leven hebben. Maar ik heb b.v. postduiven, die in prachtige hokken wonen. Ieder koppel heeft zijn eigen bak, ze worden dagelijks schoongemaakt, en kunnen geheel vrij in het ruime hok, dus waar de bakken instaan, bewegen. Daarnaast krijgen ze de beste producten die er zijn voor postduiven en ze mogen twee keer per dag vliegen zolang ze willen. Maar ik ben bang dat ze de vluchten gaan verbieden, terwijl ze daar juist voor ge
 • Harry Mock

  2 weken geleden
  Het is heel duidelijk: Deze Wet betekent het direkte einde van alle dierentuinen in Nederland. Opsluiten van dieren in welke vorm dan ook mag niet meer.
 • Schaacke

  3 weken geleden
  Prima, een wet om de leefbaarheid voor dieren te vergroten! Dat zou mooi zijn als de intensieve veehouderij op de laatste benen loopt, biggen hebben een natuurlijke staart meegekregen, van moeder natuur of onze lieve God die alles zo mooi geschapen heeft! Stalbranden zijn dagelijks nieuws, helaas, en dat gaat om zeer grote aantallen, ook het 'ruimen' van dieren als bron van infectie dient aan banden te worden gelegd. Goed besluit!
 • martin van Dijk3

  3 weken geleden
  Ik ben wel blij met de nieuwe wet Nu kan ik met een gerust hart mijn twee honden achter de los lopende katten aansturen Zonder in de problemen te komen en op kosten gejaagd te worden
 • Henk Sinten

  3 weken geleden
  henk van sinten, alweer ,n nieuwe wet stiekem door gedrukt door deze flut regering er zullen straks veel dieren worden gedumpt vrees ik . BAH PvdD denk ook ,ns aan die mensen die zo gehegt zijn aan hun huis diertje doe nuttiger dingen met jullie tijd.