Aangeboden door Elkeplek.nl
Advertentie
'Aangeboden door...' is content gemaakt in opdracht van en betaald door een adverteerder, geproduceerd door de commerciële afdeling van DPG Media. De journalisten van het AD zijn hier niet bij betrokken.
Volledig scherm
’t Borghuis © Elkeplek.nl

Nieuwe website toont alle Nederlandse kampeer- en verblijfsaccommodaties

Elkeplek.nlHet is niet makkelijk om de allerbeste campings, vakantiebungalows of groepsverblijven te vinden. Het aanbod is verdeeld over te veel verschillende websites. Gelukkig biedt Elkeplek.nl nu een totaaloverzicht meer dan 100.000 Nederlandse kampeer- en verblijfsaccommodaties.

Volledig scherm
Camping de Pampel © Elkeplek.nl

Op Elkeplek.nl is het aanbod op de handige nieuwe recreatiewebsite verdeeld over 6 groepen: kampeerbedrijven, bedrijven met verhuuraccommodaties (zoals bungalows en chalets), groepsaccommodaties, buitensportbedrijven, zwembaden, sauna & wellness en dag attractie-bedrijven.

Dit aanbod groeit doorlopend, en in de toekomst wil Elkeplek.nl een totaalaanbod van alle dag- en verblijfsrecreatie in Nederland gaan verzorgen. Handig dus als je een uitstapje of vakantie in eigen land plant, maar niet weet bij welke website je het best kunt zoeken!

Transparant

Volledig scherm
Camping Zonneweelde © Elkeplek.nl

Elkeplek.nl koppelt direct met de boekingssoftware die de ondernemer zelf gebruikt. Daarmee krijg je als vakantieganger dezelfde prijzen en beschikbaarheid te zien die ook vermeldt staan op de website van de ondernemer. Elkeplek.nl noemt dat ‘Boeken bij de bron’. Deze aanpak van Elkeplek.nl is vaak voordelig voor de vakantieganger.

Elkeplek.nl heeft namelijk afspraken met de sector over een vaste lage vergoeding per boeking. Dat is goed voor de klant, maar vaak ook voor de ondernemers zelf. Dankzij deze regeling houdt de ondernemer namelijk financiële ruimte over om in zijn bedrijf te investeren. In bijvoorbeeld een groter of mooier zwembad voor zijn gasten.

Zelf je biertje tappen

Volledig scherm
’t Borghuis © Elkeplek.nl

Een speciale groep op Elkeplek.nl zijn de groepsaccommodaties voor groepen groter dan 15 personen. Sommige van deze accommodaties kunnen zelfs groepen aan van 500 of meer gasten. Het verblijf in een groepsaccommodatie is de laatste jaren steeds populairder geworden.

Dat komt onder meer doordat ook steeds meer zakelijke groepen kiezen voor zo’n accommodatie, in plaats van een onpersoonlijk hotel langs de snelweg. Want wat is nu gezelliger om in de avond zelf een biertje te mogen tappen voor je collega’s? Probeer dat maar eens in de bar van een hotel.

Goed idee

Volledig scherm
Brouwersdam © Elkeplek.nl

Het idee van Elkeplek.nl gaat enkele jaren terug. Toen stelde de RECRON, de branchevereniging voor recreatieondernemers Nederland, dat het voor de leden beter is als ze een eigen online platform zouden hebben. Net zoals de makelaars hebben gedaan met funda.nl. Door de grote verscheidenheid aan boekingssites is het voor de ondernemers lastig om te bepalen op welke website ze het beste hun aanbod kunnen plaatsen.

Daarnaast dreigde het gevaar van de macht van de grote websites met (steeds) hogere vergoedingen per boeking voor de recreatiebedrijven. Bij een te grote afhankelijkheid van zo’n grote website zou een gezonde bedrijfsvoering voor de ondernemer in gevaar kunnen komen. Daarom besloot de sector te starten met Elkeplek.nl, powered by RECRON. Daarnaast werkt Elkeplek.nl ook samen met de VeBON, de vereniging voor outdoorbedrijven en Stichting Groepsaccommodaties Nederland.