Volledig scherm
© afp

Nintendo maakt duik na waarschuwing Pokémon

Gamesbedrijf Nintendo heeft vandaag op de Japanse beurs een flinke klap gekregen. De reden achter de koersdaling is dat het bedrijf vrijdagavond beleggers waarschuwde dat de financiële impact van het nieuwe spel Pokémon Go beperkt zal zijn. In totaal verdween 6,4 miljard aan beurswaarde.

Pokémon Go verbreekt downloadrecord

Apple verklaart tegen Cnet dat de bekende game Pokémon Go de meest gedownloade app ooit is in de eerste week na de release. Volgens onderzoeksbureau Sensor Tower zou het aantal downloads boven de 10 miljoen in één week uitkomen. Inmiddels zouden wereldwijd al 30 miljoen mensen de game op hun telefoon hebben gezet.

Volledig scherm
© anp

Het Pokémon-spel voor op mobiele telefoons is een wereldwijde hit. Sinds de lancering ging het aandeel van Nintendo, dat op zijn beurt een belang heeft in de ontwikkelaars van het spel, door het dak. Nog steeds staat het aandeel van Nintendo 60 procent hoger dan voor de verschijning van Pokémon Go.

Vandaag ging er echter bijna 18 procent aan beurswaarde verloren. Het bedrijf bereikte daarbij het maximale verlies dat een aandeel volgens de regels van de Japanse beursuitbater op een dag kan maken voor de handel wordt onderbroken.

Updates
Nintendo verwacht dit jaar geen beter vooruitzicht voor de huidige game. De opbrengsten van de app zullen eerst gaan naar de ontwikkelaar Niantic en daarnaast naar The Pokémon Company, het bedrijf dat de rechten voor Pokémon in handen heeft. Door middel van updates zou Pokémon Go op den duur mogelijk meer waarde kunnen opleveren.

Nintendo maakt overmorgen zijn kwartaalcijfers bekend.

Volledig scherm
© anp
Volledig scherm
© anp
  1. 'Vermoedens misbruik campingopa waren er, maar niet genoeg voor aangiftes'

    'Vermoedens misbruik campingopa waren er, maar niet genoeg voor aangiftes'

    De van een zedendelict verdachte campinggast Andre V. (75) in het Brabantse Lierop werd in 2002 al veroordeeld voor ontucht met een minderjarige. Nu is hij opnieuw aangehouden in een misbruikzaak. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van een inmiddels jonge vrouw, tevens wordt hem ten laste gelegd dat hij eenmalig een ander meisje misbruikt heeft. In beide gevallen gaat het om bekenden van de man. Dorpsbewoners zitten vol vragen.