Volledig scherm
Noorwegen is het gelukkigste land ter wereld. © AP

Noren zijn de gelukkigste mensen ter wereld

Noorwegen heeft de titel van het gelukkigste land ter wereld veroverd.  Dat blijkt uit de vijfde editie van het World Happiness Report van de Verenigde Naties. Vorig jaar mocht Denemarken zich nog het 'gelukkigste land ter wereld' noemen. Nederland is op de lijst gestegen, van de zevende naar de zesde plaats. 

In de top vijf staan verder IJsland, Zwitserland en Finland. Het minst gelukkige land van de wereld is de Centraal-Afrikaanse Republiek, gevolgd door Burundi en Tanzania. Het door oorlog geteisterde Syrië valt net buiten de treurnis-top drie.

Dag van geluk

Een agentschap van de VN publiceerde de lijst vandaag, op de Internationale Dag van het Geluk. Deze dag is door de VN in het leven geroepen. De lijst komt tot stand op basis van een serie vragen aan inwoners van meer dan 150 landen over zaken als inkomen, gezondheid, vrijheid en sociale ondersteuning.

In de vijfde editie van het  'World Happiness Report' van de Verenigde Naties worden landen gerangschikt op basis van het geluk van hun burgers en hun subjectief welzijn. Wetenschappers hebben voor het rapport in totaal 155 landen onderzocht.