Volledig scherm
© ANP

'Nuon verkoopt ketelbedrijf Feenstra'

Nuon wil zijn verwarmingsbedrijf Feenstra begin 2017 verkopen. Dat vertellen goed ingevoerde bronnen bij de energieleverancier aan het deze krant. Bij het Feenstra werken liefst 1500 mensen.

Quote

We hebben geen commentaar. Feenstra is momenteel onze dochter en we hebben er veel mensen werken.

Ariane Volz, woordvoerder Nuon
Eigenaar Vattenfall wil dat Nuon zich richt op zijn hoofdbezigheid: energie leveren
Volledig scherm
Eigenaar Vattenfall wil dat Nuon zich richt op zijn hoofdbezigheid: energie leveren © ANP XTRA

Reden voor de voorgenomen verkoop is dat eigenaar Vattenfall zich wil specialiseren op zijn core business energie. Daardoor is er geen plek meer voor Feenstra, dat expert is in verwarming, cv-ketel onderhoud, ventilatie, beveiliging en zonnepanelen. 

Momenteel bereidt Nuon de verkoop voor, zo worden 70-75 Nuon-werknemers die nu nog bij Feenstra gedetacheerd zijn definitief bij het bedrijf ondergebracht. 

Bij het in 1947 opgerichte Feenstra, dat zestien jaar geleden door Nuon werd gekocht, werken zo'n vijftienhonderd mensen. In januari waren dat er nog honderd meer. Toen  werd de isolatiepoot verkocht aan de Takkenkamp Groep.

In 2012 werd de divisie Nieuwbouw al afgestoten en stond Feenstra zelf ook al in de etalage. Tot een algehele verkoop kwam het niet. 

Nuon wil niet reageren op het nieuws. ,,Feenstra is momenteel nog altijd ons dochterbedrijf," vertelt Ariane Volz. ,,We hebben er veel mensen werken."

Moeilijke markt
De installatiebranche is momenteel een zeer moeilijke markt. Ook Eneco doet het slecht, de concurrent is momenteel zijn Eneco Installatiebedrijven (EIB) fors aan het reorganiseren, onthulde deze krant eerder vandaag. De zakelijke dienstverlening aan woningcorporaties en bedrijven wordt gestopt, zeker 120 mensen verliezen hun huidige baan.