Olifantje 'Dombo' probeert zwaluwen van zich af te slaan

VideoEen baby-olifantje in het Zuid-Afrikaanse Kruger Park steelt onbedoeld de show. Het dier probeert laagvliegende zwaluwen van zich af te schudden. Enkele toeristen waren onlangs getuige van het schattige tafereel en deelden de video met de rest van de wereld.

Het filmpje van het kleintje werd gisteren gedeeld op de YouTubepagina Kruger Sightings zodat iedereen kan meegenieten van die spontane 'achtervolging'. Op de beelden is te zien hoe het enthousiaste olifantje enkele laagvliegende zwaluwen 'wegjaagt'. Het kalfje doet zo verschillende pogingen alvorens het zich weer bij de kudde voegt. Op YouTube is het dier door kijkers omgedoopt tot 'Dombo'.

  1. Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-drama

    Nederland en andere EU-landen willen Brazilië onder druk zetten vanwege Amazone-dra­ma

    Nederland is ‘absoluut’ bereid om, in EU-verband, de handelsbetrekkingen met Brazilië als drukmiddel in te zetten zodat de gigantische ontbossing in het Zuid-Amerikaanse land een halt wordt toegeroepen. Dat zei minister Kaag (Buitenlandse handel) vrijdag na de wekelijkse ministerraad. Frankrijk en Ierland dreigen al met het opzeggen van een handelsverdrag, Duitsland en Noorwegen hebben steun bevroren.