Volledig scherm
PREMIUM
© Arie Kievit

'Onze liefde is onbaatzuchtiger dan ooit'

Raemon & FatimaDe relatie tussen Raemon Sluiter en Fatima Moreira de Melo overleefde een depressie en duurt al negen jaar. 'Qua zuivere speeltijd misschien vijf jaar', want de oud-sporters zijn altijd onderweg. 'Thuis zijn we megaklef.'

Paspoort Raemon Sluiter

Geboren
13 april 1978, in Rotterdam.

Loopbaan
Professioneel tennisser tussen 1996 en 2009. Wint in die periode diverse challengertoernooien (Scheveningen, Hamburg, Praag). Hoogste positie op de wereldranglijst: 46 (in 2003). Van 2010 tot 2013 directeur van Tennis Masters Rotterdam. Van 2013 tot 2015 jeugdtrainer van de tennisbond KNLTB. Columnist bij het AD (2013-2016) en Veronica Magazine (2015-heden). Sinds 2015 coach en begeleider van tennisster Kiki Bertens.

Privé
Woont samen met Fatima Moreira de Melo.

Glamour is in het sfeervolle appartement ver te zoeken. Oud-tennisser Raemon Sluiter (39) zit op de bank met zijn benen op tafel, oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo (38) ligt tegen hem aan. Haar hoofd op zijn schoot, zijn arm over haar heen.

Het is voor de foto, maar het is ook zoals het is. Sluiter: ,,Als twee honden die zo'n beetje in elkaar kruipen. Zo liggen we graag televisie te kijken. Series op Netflix. En Rad van Fortuin, samen woorden raden. Dat keek ik vroeger al, bij mijn opa en oma.'' ,,Klef ja, maar we zíjn ook megaklef'', vult Fatima Moreira de Melo aan. 

Het kan weer: voor de buis hangen, een potje backgammon spelen. Het stel is terug in Rotterdam, na reizen naar Australië, de Bahama's, Costa Rica en Qatar. Sluiter is voortdurend on tour als tenniscoach van Kiki Bertens. Moreira de Melo pokert de wereld rond.

Sluiter: ,,Gelukkig zocht ze me laatst ook op in Indian Wells. Thuis zijn is niet met elkaar af te stemmen. Soms ben ik drie weken weg. Kom ik thuis, moet zij twaalf dagen weg. 2016 was een pittig jaar; ik was 29 weken van huis."