Volledig scherm
© EPA

Opgewonden 'terror-pauw' hakt in op BMW's

Een opgewonden mannetjespauw terroriseert de omgeving van het hertenkamp in Epe. Hij leefde zich uit op enkele auto's van sporters die in de buurt stonden geparkeerd.

De 'terror-pauw' ging zaterdag door het lint bij het zien van zijn spiegelbeeld op de autolak. Hij had het vooral gemunt op twee zwarte BMW's. De schade bij een van die auto's wordt geraamd op 2000 tot 2500 euro.

De pauw liep gisteren nog steeds vrij rond bij het hertenkamp omdat het nog niet was gelukt hem te vangen. Volgens pauwenkenner Inger van der Laan is een agressieve pauw in paringstijd geen onbekend verschijnsel. Mannetjespauwen zien in hun spiegelbeeld een rivaal die te vuur en te zwaard moet worden bestreden.

Op heterdaad
Edwin Renoe betrapte de pauw 'op heterdaad' en maakte foto's toen het dier zichzelf in de autolak zag. "Ik dacht, grappig, zo'n mooi beest bij de auto's." Nadat later de schade aan de auto was opgemerkt en de foto van Renou erbij werd gehaald, vielen de puzzelstukjes snel op hun plek. Heidi van Essen (35) en Jako Plompen (34) zijn de slachtoffers.

Ad Westerink van het dierenpark zegt dat het lastig is de pauw te vangen: "Het is moeilijk te zien welke pauw we moeten hebben als ze allemaal binnen de omheining zijn. Ze lijken allemaal op elkaar. En als we ze allemaal vangen is de kans op onrust in de groep te groot.''

  1. IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaatspret’

    IJskoude nachten op komst, maar helaas: ‘Sneeuw bederft schaats­pret’

    Er komen een paar ijskoude, windstille nachten aan. Dikke ijsvloeren gegarandeerd, zou je zeggen. Wilfred Janssen van Weerplaza helpt natuurijsliefhebbers uit de droom: ,,De sneeuw van vandaag heeft het feestje voor schaatsers verpest.” Morgen valt uit dikke bewolking soms nog een vlok sneeuw, in de kustgebieden is een winterse bui mogelijk. Het wordt -1 tot 2 graden. Donderdag start zeer koud met lokaal strenge vorst.