Volledig scherm
Minister Jet Bussemaker. © ANP

Organisatie 'homo-celibaat' op het matje bij minister

Minister Jet Bussemaker van Emancipatie roept de reformatorische organisatie die met subsidie van haar ministerie seksuele onthouding voor homo's predikt op het matje. De minister is verbaasd dat met subsidiegeld een dergelijke cursus wordt aangeboden. De lessenreeks is volgens Hart van Homo's gericht op jongeren uit reformatorisch of evangelische kring, die er op grond van de Bijbel voor kiezen om geen seks te hebben.

Het ministerie van Onderwijs geeft subsidie aan LCC Plus, een groep van christelijke organisaties voor LHBT'ers (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders), om in de vaak gesloten christelijke gemeenschap seksuele diversiteit te bevorderen. Hart van Homo's is een 'onderaannemer' van deze organisatie. Zaterdag gaat de website van Hart van Homo's online, meldt het Reformatorisch Dagblad.

Subsidie
Minister Bussemaker geeft subsidie aan de christelijke clubs omdat het lastig is om jongeren binnen deze gesloten gemeenschap te bereiken, zeker als dat gebeurt door clubs die geen onderdeel uitmaken van zo'n gemeenschap. ,,De weg naar volledige acceptatie, waarbij ook het aangaan van seksuele relaties zeker hoort, is helaas lang. Maar dit behoort zeker tot de opdracht voor Hart van Homo's", laat een woordvoerder van het ministerie weten. ,,Het gaat wel om de gehele sociale acceptatie", zegt minister Bussemaker. ,,Niet alleen dat je LHBT'er moet kunnen zijn, maar het ook moet kunnen beleven; kunnen doen."

Minister Bussemaker gaat daarom opnieuw het gesprek met Hart van Homo's aan om te benadrukken dat het moet gaan om het bevorderen van volledige sociale acceptatie. ,,Iedereen moet kunnen zijn wie hij of zij wil zijn, met wie hij of zij wil zijn en in welke gemeenschap dan ook."