Volledig scherm
PREMIUM
© AD/Marco Hofsté

Playa del casa: blijf toch lekker thuis

thuisblijversNooit eerder kwam Marieke Dubbelman zo uitgerust terug van vakantie dan toen ze haar eigen huis 'boekte'. Stop de vakantiemythe. Leve Playa om de Hoek.

Quote

Ik maakte van de woonkamer een camping en zette de thermo­staat op 25 graden

Volledig scherm
© AD/Marco Hofsté

De zomervakantie. Miljarden euro's geven we er ieder jaar aan uit en dan moet het 'perfect' zijn. Want: 'we werken er zo hard voor' en 'we hebben het zo nodig'. Maar is het reëel om een jaar te teren op dat peperdure weekje braden op het strand of die drie weken klapstoel zitten op een overbevolkte camping in Zuid-Frankrijk? Uit onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen blijkt dat het welbevinden van vakantiegangers acht dagen na de vakantie alweer op het niveau is van daarvoor.

Alleen al daarom vind ik vakantie buiten de deur zwaar overschat. Helemaal als je nog in de jonge kinderen zit: 'Is er een gevaarlijk slootje in de buurt?' 'Oh, die terrassencamping is wel heel onhandig met zo'n waggelende dreumes.' 'Gut, het is wel heel erg heet voor ze.' 'Waarom spreekt die Griekse kno-arts nou geen woord Engels?

Getuige de ingelijste foto is hij wel op congres geweest naar Utrecht.' 'En waarom schrijft hij vijf soorten medicijnen voor?' 'Ga jij nou een keer met hem naar het badhok? Hij moet weer poepen.'
Best hard werken zo, vakantie.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’
    PREMIUM

    Moeder Heike zoekt moordenaar van dochter Denise: ‘Wat mij betreft sterft hij een gruweldood’

    Een recent door de politie gevonden video toont een brede grijns op het gezicht van Cumali A. uit Steenwijk. Heike Celik kan die beelden niet verdragen. Ze maken haar ziedend. A. is veroordeeld voor het wurgen van haar dochter Denise in 2004. Maar de Steenwijker is voortvluchtig. ,,Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan deze zaak denk”, zegt de moeder die drie kinderen verloor.