Ploumen en Klaver halen uit naar Hoekstra: ‘Kom praten’

VIDEOPvdA-leider Lilianne Ploumen en GroenLinks-leider Jesse Klaver verwijten CDA-leider Wopke Hoekstra dat hij de vorming van een nieuw kabinet traineert. Hoekstra heeft geen zin om met beide linkse partijen formatiebesprekingen te voeren. ,,Hou op met al die schijnbewegingen en hou op met alleen maar ‘nee’ zeggen’’, zegt Ploumen.

86 reacties

 • Ron de Bruin

  4 maanden geleden
  Sowieso vind ik het al raar dat een partij als PVDA met maar 9 zetels, betrokken is bij de formatie van een nieuwe regering. Pvda, Hamer, met een constant krimpende achterban over de jaren.
 • P. honing@hetnet.nl

  4 maanden geleden
  Laten PvdA en GroenLinks met elkaar praten. Laten ze kiezen en/of delen en zo snel mogelijk hun beslissing doorgeven aan mevrouw Hamer, bij voorkeur voor het weekeinde.
 • Anke Groenewoud

  4 maanden geleden
  Rechts is bang voor een links "blok". Toch is dat nodig, als we tenminste een regering willen, die kijkt naar mensen ipv naar het grote geld. CDA mag van mij de oppositiebanken in. VVD ook, maar helaas is dat de grootste partij geworden. Kunnen we Rutte zsm wegpromoveren naar Brussel? Anke Groenewoud.
 • Christina Tache

  4 maanden geleden
  Haha goed idee ellen en dan per probleem kijken wie het mag beslissen dit keer. Ach deze mensen kunnen achter de schermen prima met elkaar praten en borrelen. Het is 1 groot theater.
 • Ellen Colville

  4 maanden geleden
  Het lijkt wel een kleuterschool in Nederland, "ik wil niet met jou spelen maar als je mijn vriendje er ook bij laat dan misschien wel". Morgen verandert ze van gedachten en hebben een ander vriendje. Waarom krijgen de leiders van deze kleine partijen zoveel aandacht ? En waarom lijden dezelfde leiders aan grootheidswaanzin? De formatrice kan net zo goed een stel papiertjes met de namen van de grootste 7 ? partijen in een hoed doen en daar 4 strookjes door een kleuter uit laten trekken.
 1. Financial Times: China voerde test uit met hypersonische raket

  Financial Times: China voerde test uit met hypersoni­sche raket

  China heeft recentelijk een test uitgevoerd met een hypersonische raket die nieuwe mogelijkheden biedt op nucleair gebied. Dat meldt zakenkrant de Financial Times op basis van ingewijden. Volgens het bericht heeft Beijing de test in augustus in het geheim uitgevoerd. De raket zou in een baan rond de aarde hebben gevlogen, voordat het naar zijn doel afdaalde. Volgens bronnen landde de raket uiteindelijk op 32 kilometer afstand van dit doel.