Volledig scherm
Mensen leggen bloemen neer bij een standbeeld van een gorilla voor de ingang van de dierentuin. © AP

Politie onderzoekt rol ouders bij gorilla-incident peuter

De Amerikaanse politie gaat onderzoek doen naar de ouders van het jongetje dat zaterdag in een dierentuin werd verwond door een gorilla van bijna 200 kilo. De politie wil in het onderzoek bepalen wat de rol van de familie was bij het incident.

De peuter was over de omheining geklommen en in het verblijf van de mensaap gevallen. De zeventienjarige gorilla werd na ongeveer 10 minuten doodgeschoten. De afgelopen dagen klonken er daarom veel protesten van dierenliefhebbers. Zij menen dat de gorilla geen kwaad in de zin had, ondanks dat hij het jongetje vrij hard heen en weer slingerde.

Kort afgedwaald
Rechtsgeleerde Ric Simmons, van de Ohio State University, zegt zeer te betwijfelen of de ouders nalatigheid kunnen worden verweten. Normaal gesproken zou het kind dan veel langere tijd alleen moeten zijn gelaten. In dit geval zou de peuter slechts korte tijd van zijn moeder zijn afgedwaald.

'De moeder stond in de dierentuin en verloor haar kind misschien één minuut uit het oog', zegt Simons in een email tegen het Amerikaanse persbureau AP. 'Dat gebeurt bijna elke ouder in de wereld wel een keer in een openbare gelegenheid.'