ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Prikken wat de pot schaft, anders sta je achteraan de rij: efficiënt of oneerlijk?

Leeftijd is de belangrijkste bepaler van het merk vaccin dat je krijgt. Dat toeval is voor sommige mensen die AstraZeneca of Janssen krijgen slecht te verkroppen. ,,De overheid zou de beeldvorming moeten omdraaien. Als je Janssen neemt, ben je al na één prik beschermd. Dan kun je al in juni naar een festival’’, stelt Danielle Timmermans, hoogleraar risicocommunicatie en volksgezondheid.

56 reacties

 • m Driesse

  2 jaar geleden
  Ik heb ook met volle tegenzin astra gekregen bij de huisarts. Weigeren betekende vlg het rivm de ggd en de huisarts achter aan de rij waarschijnlijk pas na de zomer. Nu een paar weken later worden de weigeraars beloond. Ze mogen een ander vaccin. Heerlijk voor ze hoor. Ik ben 62. Mijn kinderen van in de 30 zijn ook al aan de beurt een beter vaccin en eerder klaar wij. Mijn man en ik krijgen de 2e pas 3 augustus. Bedankt meneer de jonge.
 • L Molle

  2 jaar geleden
  Vaak vergeten: de 60-64 jarige die om medische redenen geen AstraZ mocht! Die kreeg ook NUL ANDER VACCIN aangeboden! Dus inderdaad ‘weigeraar’ tussen aanhalingstekens. Astra beschermt minder. Nul bij Indiase variant. (75% in GB besmet) E n menig kwetsbare (!) 60-64 jarige krijgt nu pas 1e inenting met AstraZ! Zelfs kaltgesteld bij veegronde v kwetsbaren! Louter 20-59 jaar😎 Dus hoezo op volgorde v leeftijd en kwetsbaarheid?!?! Zij zijn als LAATSTEN en LAAGSTEN beschermd!
 • Smalheer

  2 jaar geleden
  Hoe lang is achter in de rij staan? Er zijn mensen die het Janssen vaccin niet willen uit de leeftijdscategorie 1967/68/76, maar wel Pfizer, dus het zijn geen antivaxers, maar mensen die bang zijn. Als je naar de leeftijden van de besmettingen kijkt, is de grootste groep nu tussen de 50-54 jaar. Ik denk dat als je in de bovengenoemde leeftijd het Pfizer aanbiedt, dit getal wel zal zakken.
 • Rick Drees

  2 jaar geleden
  Misschien een voorbeeld geven, u koopt een Auto, nou blijkt dat een onderdeel bij 1 op de 10.000 auto’s afbreekt waardoor u remmen niet meer werken, nu zeggen ze dat ze het onderdeel gaan vervangen, behalve de auto’s die zijn gebouwd in de maand mei (die van jou), want we hebben anders niet genoeg onderdelen, maar we gaan nog een veeg ronde doen als alle auto’s gedaan zijn. Zou jij dit accepteren ? P.s. minder dan 1 op de 10.000 staat in de bijsluiter van A.Z
 • Ria Kensmil

  2 jaar geleden
  Ria Bijlhout Ik ben geboren in 1960 en ben dus nu 60 jaartjes jong. Ook ik heb een uitnodiging gehad voor Astra Zeneca. Al mijn vrienden die evenoud zijn als ik ben en in de verpleging zitten hebben via hun werk wel pfizer gekregen. Hoe verklaar je het dan aan de 60 -64 jarigen die niet in de zorg werken? Welke logica zit hier achter. Geduld is een schone zaak, het komt allemaal goed.