Ahmet Taskan (r) staat de pers te woord over de gevolgen van de gefaalde Turkse coup. vlnr: Selma Ablak, Alper Alasag, Saniye Calkin.
Volledig scherm
Ahmet Taskan (r) staat de pers te woord over de gevolgen van de gefaalde Turkse coup. vlnr: Selma Ablak, Alper Alasag, Saniye Calkin. © ANP

Prominent Gülen beschuldigt Turkse imams van haatzaaien

Ahmet Taskan, prominent lid van de Gülenbeweging in Nederland, zegt in een interview met deze krant dat imams in 145 Turkse moskeeën haatzaaien en fungeren als spion van de Turkse president Erdogan. De Nederlandse moskeeën waar Taskan op doelt zijn onderdeel van Diyanet, de Turkse overheidsdienst die behelst is met godsdienstzaken. De imams die er werken zijn in dienst van Diyanet.

  1. Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jaël (25) leent 1000 euro per maand: ‘Voor studie, maar ook gewoon omdat het kan’

    Jongeren die vanaf 2015 begonnen zijn met een studie, zitten door het leenstelsel na het afronden ervan vaak met schulden tot in de tienduizenden euro’s. Hoe gaan jongeren met deze schulden om? Zijn ze zich bewust van de verantwoordelijkheden van het afbetalen? En welke gevolgen brengen dit soort schulden met zich mee op de lange termijn? Wij zoeken het uit in deze reeks. Vandaag deel 2, over maximaal lenende studenten.