Volledig scherm
Robert Ensor. © .

Prominent lid Ensor mengt zich in strijd FNV-voorzitter

De strijd om het voorzitterschap in de FNV is echt losgebarsten nu prominent lid Robert Ensor zich kandidaat heeft gesteld. De nieuwe uitdager is lid van FNV Zelfstandigen.

De in Zuid-Afrika geboren eigenaar van een vertaalbureau zit ook in het ledenparlement, het hoogste FNV-orgaan. Hij heeft zich er over de toekomst gebogen als voorzitter van de Commissie Visie & Strategie van het Ledenparlement.

Hij denkt in zijn visie aan  flinke looneisen en vergaande arbeidstijdverkorting met behoud van loon en basisinkomen. Ook wil hij meer massale acties tegen verslechterende wetten en tegen de verhoging van de AOW-leeftijd.

Overvallen
De tegenkandidaat voelt zich overvallen door het feit dat het totale FNV-bestuur eerder deze week unaniem Han Busker als enige bestuurskandidaat aanwees. Zijn flyers en de campagnesite voorwerkeninkomen.nl had hij nog niet klaar.

Anderen in de achterban spreken van 'Noord-Koreaanse toestanden.' Ook voormalig Gay Pride bestuurder Irene Hemelaar heeft zich inmiddels gemeld om voorzitter van de grootste vakbond te worden. De FNV-leden kiezen begin volgend jaar via een online stemming de opvolger van Ton Heerts.  

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement