Volledig scherm
© pro shots

PSV verwacht werkvergunning
'Guti' deze week binnen te hebben

PSV-nieuweling Érick Gutiérrez ligt op koers voor een plek in de wedstrijdselectie bij ADO-PSV van zaterdag. De Mexicaan arriveerde dinsdag op trainingscomplex De Herdgang, waar hij vanaf donderdag mee kan trainen bij de groepssessies. PSV rekent erop dat zijn werkvergunning snel wordt afgegeven, waardoor hij zaterdag inzetbaar is. 

De club is blij dat de Mexicaanse voetbalbond Gutiérrez en Lozano vrijaf gaf voor de interland van vannacht met de Verenigde Staten. 'Guti' moest nog een aantal stempels in Mexico halen om zijn werkvergunning rond te kunnen maken. Met hem heeft trainer Mark van Bommel een extra optie voor het middenveld aan boord. 

Gutiérrez kwam vorige week vrijdag zestig minuten in actie tijdens de door Mexico met 1-4 van Uruguay verloren interland. Lozano speelde daarin bijna drie kwartier. Doelpuntenmaker Gastón Pereiro keerde eergisteren al terug in Eindhoven en ook de Australiërs Aziz Behich en Trent Sainsbury sluiten deze week weer aan. PSV bereidt zich vanaf donderdag met een nagenoeg complete groep (alleen Rigo en Romero zijn nog herstellende van blessures, red.) voor op het duel met ADO, waarna drie dagen later al de Champions League-topper tegen FC Barcelona volgt. De week krijgt nog meer belang, omdat volgende week zondag ook het thuisduel met Ajax volgt. 

  1. Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achtergestaan

    Blind: Niks aan de hand, ik heb weleens 13 punten achterge­staan

    Daley Blind erkent dat zijn ploeg vanmiddag tekortschoot tijdens de confrontatie met PSV (3-0). Toch maakt de 28-jarige centrumverdediger zich nog geen zorgen. ,,Het seizoen is nog vroeg, er is nog niks aan de hand", stelt Blind voor de camera van Fox Sports. ,,Ik heb weleens 13 punten achtergestaan op PSV. Toen waren ze ook al aan het juichen en dansen, maar aan het einde van de rit stonden wij met de schaal", aldus de verdediger die doelt op het seizoen 2011/2012. Destijds veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer inderdaad de titel na een achterstand van 13 punten.