Staatssecretaris Martijn van Dam.
Volledig scherm
Staatssecretaris Martijn van Dam. © ANP

PvdA'er Martijn van Dam niet herkiesbaar

Staatssecretaris Martijn van Dam van Economische Zaken stelt zich niet kandidaat voor de komende Kamerverkiezingen. Dat zegt de PvdA-bewindsman morgen in een interview in het AD. Hij wil wel graag terugkomen in een volgend kabinet.

 1. ‘Ook daarom staan verkeerslichten ’s nachts op rood’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Ook daarom staan verkeers­lich­ten ’s nachts op rood’

  ‘Een lezer vroeg laatst waarom ’s nachts veel verkeerslichten standaard op rood staan’, schrijft verkeerspsycholoog Willem Vermeulen in een reactie op de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Als ’s nachts een tijdlang geen enkel voertuig zich meldt, worden inderdaad vaak alle verkeerslichten op een kruispunt op rood gezet (wachtstand rood). Er bestaat ook een wachtstand groen, waarbij het verkeerslicht op de hoofdrichting bij geen aanbod groen blijft tonen, en de zijrichtingen rood.’
 2. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”