Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Rat rukt in recordtempo op

plaagTikkende pootjes onder de bank of een rat die tussen je benen doorschiet als je de buxusboom staat te knippen. Het idee alleen al laat menigeen gruwelen, maar steeds meer mensen hebben ermee te maken. De bruine rat rukt in recordtempo op in heel het land en we zijn er nog lang niet vanaf.

Volledig scherm
© William Hoogteyling
Quote

Na een ontdek­kings­tocht bleken het ratten te zijn die het geritsel veroorza­ken

Gerard Goos (34)

Zacht geritsel dat 's nachts maar aan blijft houden. Gerard Goos (34) uit Weert krijgt er nog de rillingen van als hij eraan denkt. ,,We slapen met ons hoofd tegen de zijmuur. Na een ontdekkingstocht bleken het ratten te zijn die het geritsel veroorzaken."

Gisteren haalde Goos weer een rat uit de val die hij in zijn tuin heeft gezet. ,,Het was een jonkie, dat betekent dat er een nest zit", weet Goos inmiddels. ,,Ze planten zich enorm snel voort, dat zijn er al gauw honderden per jaar. We hebben gisteren ook weer een nieuwe klem gekocht."

In totaal gaf de Limburger al meer dan 2.000 euro uit om van de rattenplaag af te komen, zonder succes. Buurtbewoners zien ze op de speelplaats lopen, door de tuin struinen of ontdekken keutels in de kelder. ,,We hebben er bijna twee jaar geen last van gehad, maar recentelijk duiken ze weer op."