Venema Media/AD Fotobewerking
Volledig scherm
© Venema Media/AD Fotobewerking

Reacties op helmplicht: ‘Dat zal ze leren, dat gespuis dat zonder helm langs wegen scheurt’

Lezers van onze krant en site kunnen zelf een ingezonden brief sturen via brieven@ad.nl. Hieronder een selectie van de lezersbrieven die dinsdag 1 juni in de krant verschenen over onder meer de helmplicht voor snorfietsen en de column van Linda Akkermans.

18 reacties

 • S. van Beijnum

  2 maanden geleden
  @J.C. Kattestaart: Voor de rest gaat het nog goed? @Leo Haas: zeker wanneer die dingen met 90/u je auto voorbij scheuren, op het fietspad! Rij je daar braaf met 45/u en helm... ben je nog strafbaar ook als je die gasten die dat niet doen laat liggen na een ongeluk...
 • J.C. Kattestaart

  2 maanden geleden
  Het probleem ontstaat omdat je zonder enige kennis van verkeer deel kan nemen aan het http://verkeer.De wet handhaven is een préé.Het contole apperaat is zoek.Zo gauw je op 2 wielen je je gaat voort bewegen is niemand die je corriseert hoe het wel moet.Een helm plicht is een van de gevolgen.Hierdoor zullen veel 2 wielers uit het straatbeeld verdwijnen. En een rustiger verkeer leid tot minder ongelukken.
 • Leo Haas

  2 maanden geleden
  De hersens die denken dat het een goed idee is om zonder helm op de snorfiets te zitten zijn het waarschijnlijk niet waard om beschermd te worden.
 • P Cheret

  2 maanden geleden
  Ik ben buschauffeur bij ebs. Als ik langs het fietspad vanaf spijkenisse naar Heenvliet rij wordt ik soms ingehaald door snorscooters die minimaal 70/80 km rijden met blauw plaatje zonder helm. Mooi dat de helmplicht nu ook voor deze maniakken word verplicht.
 • Goffin

  2 maanden geleden
  Ik was 15 en kreeg van mijn vader, ondanks dat ik nog geen 16 was, de keus om zijn brommer met helm te gaan rijden of de fiets. Keus was snel gemaakt en ik ben hem eeuwig dankbaar gebleven. Ik heb brommer en vanaf mijn 18de motor gereden. Een helm heeft alleen maar voordelen! En alle critici die achter het stuur zitten en foeteren op alle andere weggebruikers, ik kan U na 50 jaar rijden op een briefje geven dat er meer en grotere aso’s achter het stuur zitten dan op een tweewieler.