De verantwoordelijkheid voor het klimaatprobleem ligt volgens Oxfam-klimaatexpert Bertram Zagema vooral bij de politiek. ,,Het is belangrijk je stem te gebruiken om daar druk te zetten.”
Volledig scherm
De verantwoordelijkheid voor het klimaatprobleem ligt volgens Oxfam-klimaatexpert Bertram Zagema vooral bij de politiek. ,,Het is belangrijk je stem te gebruiken om daar druk te zetten.” © ANP

‘Rijkste 1 procent stoot twee keer zoveel CO2 uit als armste helft wereldbevolking’

De rijkste 1 procent van de wereld stoot twee keer zoveel CO2 uit als de armste helft van de bevolking samen. Dit blijkt uit een onderzoek van Oxfam en het Stockholm Environment Institute. De bevindingen zijn aan het begin van de VN-klimaatweek bekendgemaakt.

  1. Reacties op minder nieuwbouw: ‘Ga bouwen voor ouderen, dan kunnen gezinnen in onze huizen’
    24

    Reacties op minder nieuwbouw: ‘Ga bouwen voor ouderen, dan kunnen gezinnen in onze huizen’

    ‘Zowel wij als meerdere mensen uit de buurt zouden best uit ons grote huis weg willen, nu de kinderen het huis uit zijn en wij een dagje ouder worden. Maar er is niets voor ons’ en ‘Ik heb veertig jaar bij de politie gewerkt en toen ik begon was er al racisme en toen ik twee jaar geleden met pensioen ging, zag ik geen enkele verandering. Een leiding die voor de bühne melding maakt dat ze het probleem herkennen (als ze dit al zeggen) en het zullen aanpakken’: dit zijn enkele reacties van lezers bij het nieuws van de dag. Hieronder de lezersbrieven die in de krant van woensdag 29 maart verschijnen. Je kunt zelf een reactie insturen via brieven@ad.nl.