Volledig scherm
Puppy dobrynya © Facebook

Rusland schenkt Frankrijk politiehond na overlijden Diesel

De Russische overheid heeft aangekondigd dat ze uit solidariteit met Frankrijk een puppy aan het zwaar getroffen land zal schenken na het verlies van Diesel. De dappere politiehond kwam woensdag om tijdens de raid in Saint-Denis.

Volledig scherm
Diesel ©
Volledig scherm
Dit is de laatste foto van Diesel op weg naar de flat in Saint-Denis. © AFP/Getty

Die morgen bestormde een zwaarbewapende politie-eenheid een flat waar terroristen zich schuilhielden. De zevenjarige viervoeter ging voorop en trok als eerste het gebouw binnen. Het dier moest dat met haar leven bekopen. Terwijl ze op zoek ging naar boobytraps werd ze neergeschoten door de terroristen.

Het verlies is emotioneel zwaar om dragen voor de agenten. ,,Het voelt een beetje alsof we een van onze collega's verloren zijn", zei een hondentrainer van de politie na de dood van Diesel tegen Franse media. Ook op sociale media stroomden de steunbetuigingen toe.

Dobrynia
Het feit dat Diesel haar leven gaf in de strijd tegen terreur heeft ook de Russen diep geraakt. Vandaag heeft het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken op Twitter en Facebook bekendgemaakt dat ze een puppy gaat schenken aan Frankrijk. De kleine schattige Dobrynia heeft alles in zich om Diesel waardig op te volgen, aldus de Rus. 

,,Deze puppy heeft de naam Dobrynia gekregen. Ze is vernoemd naar de Russische held Dobrynya die de personificatie is van moed en altruïsme. Deze hond wordt geschonken aan Frankrijk uit solidariteit met het Franse volk en de Franse politie in het kader van de strijd tegen het terrorisme", luidt het.

Этого щенка служебной собаки зовут Добрыня. Его назвали так в честь русского былинного богатыря Добрыни, который являетс...

Posté par МВД России sur  vendredi 20 novembre 2015
  1. Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

    Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrach­te honing aan voor meth

    Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.